Hamburg'ta kadın heyeti İran Başkonsolosluğu ile görüştü

Hamburg'daki Rojbîn Kadın Meclisi ve Ceni Kürt Kadın Barış Bürosu temsilcilerinden oluşan bir kadın heyeti Hamburg'taki İran Başkonsolosluğu’nun yetkileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

“Zeynep Celaliyan ve İran'daki siyasi tutsaklara özgürlük“ kampanyası çerçevesinde Rojbîn Kadın Meclisi ve Ceni Kürt Kadın Barış Bürosu temsilcilerinden oluşan bir kadın heyeti Hamburg'taki İran Başkonsolosluğu’nun yetkileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. İki buçuk saat süren görüşmede beş kişilik kadın heyeti İran'da uzun süre tutuklu olan ve gördüğü işkencelerden kaynaklı ağır sağlık sorunları yaşayan Kürt kadın siyasetçi Zeynep Celaliyan başta olmak üzere diğer siyasi tutsakların durumları hakkında duydukları kaygılarını dile getirdi.

Evrensel insan hakları normları her insan için geçerli olduğunu vurgulayan heyet üyeleri, İran'da yaşayan insan hakları ihlalleri son buluna kadar kamuoyu çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ettiler. Ceni Kürt Kadın Barış Bürosu öncülüğünde kart postal kampanya çerçevesinde Hamburg'ta açılan çeşitli bilgilendirme stantlarında toplanan 650 imzalı kart ve enformasyon dosyas başkonsolosuna Abbas Badakhşan Zohouri teslim edildi.

Heyetin taleplerine atfen Badakhşan Zohouri, tutsakların durumu adliyeyi ilgilendiren bir konunun olmasından kaynaklı kendi yetki sahasını aştığını öne sürdü. İran hükümetinin her türlü diyaloga açık olduğunu belirten başkonsolosu, Iran hükümetini kamuoyunda eleştiren kampanya ve eylemleri konusunda rahatsızlıklarını da ifade etti. Heyet üyeleri ise, İran'daki siyasi tutsakların sağlık durumları ve insan haklarını denetleyen bağımsız bir komisyonun oluşturmasını talep ettiler.