HDK-Hamburg kadın çalışmasını örgütlüyor

HDK, Hamburg'taki kadın çalışmalarına devam ediyor.

Avrupa'da yaşayan Kürdistan ve Türkiyeli demokrat ve devrimci kurum ve bireylerin söz sahibi olabileceği çatı örgütü HDK-Avrupa projesi, birçok bölgede olduğu gibi Almanya’nın Hamburg kentinde de tartışılıyor. 22 Nisan'da "HDK nedir? Neden HDK-Avrupa?" başlığı altında düzenlenecek olan panelin öncesinde, kadınlar bir araya gelerek HDK-A çatısı altında birlikte nasıl çalışmalar geliştirebileceklerini tartıştılar.

Sankt Georg semtinde Pazar günü düzenlenen kahvaltılı tanışma toplantısına SKB, Halk Evi, Rojbin Kadın Meclisi, Kiel Alevi Toplulukları ve Bethnahrin Kadınlar Birliği temsilcilerinin yanı sıra birçok kadın katıldı.

Toplantıda konuşan Bethnahrin Kadınlar Birliği temsilcileri, kadınların kendi kendilerine kapalı olduklarını ve daha çok dışarı açılmayı istediklerini söylediler. Temsilciler, bundan dolayı HDK-A çatı altında "ne yapılması gerekiyor" sorusuna ilgi duyup farklı kadın çevreleriyle tanışmak için geldiklerini ifade ettiler. Aynı zamanda Suriye‘de DAİŞ tarafından kadınlara uygulanan şiddeti dile getiren Süryani kadınlar, Rojava’da inşa edilen toplum modeline önem verdiklerini ifade etti.

'ÖZ GÜVEN VE BİLİNCİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ'

Rojbin Kadın Meclisi adına konuşan Bedia Demir de şunları söyledi:

"Kürt kadın hareketinin bir bileşeni olan meclisimiz Hamburg bölgesinde yaşayan özgürlük için mücadele vermek isteyen tüm kadınlara açıktır. Hedefimiz, kadın olarak öz güvenimizi ve siyasi bilincimizi geliştirmektir. Seminer ve benzeri eğitim çalışmaları düzenleyerek kadın tarihini ele alıp böylece kadın olmanın aslında ne anlama geldiğini anlamak istiyoruz. Erkek egemen zihniyetini reddediyoruz; ideolojik çizgimiz demokratik konfederalizmdir."

22 NİSAN'DAKİ PANELİN DUYURUSU YAPILDI

HDK Hazırlık Komisyonunda yer alan Naime Erdem Başaran ise, ileride HDK-Hamburg ilanının planlandığını belirterek, 22 Nisan'da saat 18.00’de Hamburg Üniversitesi'nde HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, NAV-DEM Eş Başkanı Yüksel Koç, HDP MYK Üyesi Ali Kenanoğlu ve Gazeteci İbrahim Çiçek’in katılımıyla düzenlenecek panelin duyurusunu yaptı. HDK-Hamburg'un ilanından sonra başka kadın kurumlarını da katarak ayda bir defa düzenli toplantı yapılacağını belirten Başaran, "Nasıl bir HDK istiyoruz, ne yapmamız gerekiyor ve nasıl uygulayabiliriz" tartışması yürüteceklerini açıkladı.

...