HDP’li kadın heyetine keyfi engelleme

Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Asya Yüksel’in taziyesine gitmek isteyen HDPli kadın heyeti askerler tarafından keyfi bir şekilde engelleniyor.

Katledilen Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Asya Yüksel’in taziyesine katılmak için yola çıkan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP’li kadın vekillerin de bulunduğu heyet, Kasrik Beldesi'nde askerler tarafından durdurularak  "Yolda mayın var" gerekçesiyle geçişlerine izin verilmiyor.

Şırnak’ı Cizre ilçesindeki vahşet bodrumlarında katledilen ve 3 ay sonra cenazesi ailesi tarafından alınan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Asya Yüksel için Uludere ilçesinde kurulan taziyeye katılması planlanan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP’li kadın vekillerinde bulunduğu heyetin, ilçeye girişi engellendi. Cizre’nin Kasrik Beldesi'nde askerlerce engellenen HDP’li kadınlar, "Yolda mayın var" gerekçesiyle geçişlerine izin verilmiyor.

Valilik onayı olmadan geçişlerine izin verilmeyeceğinin belirtilmesi üzerine kadınlar, kendilerine "Mevlide katılmak yasaktır" belgesi verilmesini  istedi.

Diğer araçların geçişine izin verilirken, kendilerine yönelik keyfi uygulamaya tepki gösteren HDP’li kadınlar, oturma eylemi başlattı.

Heyette, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yanı sıra HDP milletvekilleri Selma Irmak, Leyla Birlik, Gülser Yıldırım, Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca, Ferhat Encu, KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata, HDP PM üyesi Nazım Kök, DBP’li Belediye kadın eşbaşkanları ve KJA çalışanları bulunuyor.