İdil'li kadınlardan direnişe davet var

Türk devlet güçlerinin öz yönetim alanlarına yönelik sıkıyönetim uygulamalarına tepki gösteren İdil’li kadınlar herkesi saldırılar karşısında direnmeye davet ederek,"Cizre, Sur ve Silopi’de direnen halkımızın yanındayız” mesajı verdi.

Türk devlet güçlerinin öz yönetim alanlarına yönelik sıkıyönetim uygulamaları kapsamında  yürüttüğü saldırılara karşı günlerdir  eylemde olan , öz yönetimin ilan edildiği ilçelerden  İdil’de kadınlar  eylemlere  öncülük ediyor.

Devlet güçlerinin saldırılarla kendilerine geri adım attırmayacağını belirten İdil’li kadınlardan Fadile Oruç,, Aysel Kaşbaş, Felek Oğuz, Gülsüm Kaşbaş ve Kumriye Öner kanlarının son damlasına kadar devlet saldırılarına karşı direneceklerini ifade etti. 

‘ÇOCUKLARIMIZ DİRENİYOR’

Devlet güçlerinin aylardır İdil’de, Sur’da, Cizre’de Silopi’de Kürt halkına saldırdığını söyleyen Aysel Kaşbaş, devletin saldırılarına karşı kendilerini  savunmak zorunda olduklarını hatırlattı.  Öz yönetim alanlarında sivil halkın devlet saldırılarına karşı kendisini koruduğunu ifade eden Kaşbaş, “Dışarıdan kimse gelip bizi korumuyor kendi çocuklarımız bizi koruyor” dedi.  Devlet güçlerinin her gün sivil insanları katlettiğine dikkat çeken Kaşbaş, Cizre, Sur ve Silopi’de direnen halkın  yanında olduklarını belirterek direnişlerini selamladıklarını ifade etti. 

‘HENDEK VE BARİKATLARIN ARDINDA SONUNA KADAR DİRENİŞİ SÜRDÜRECEĞİZ’

“Kanımızın son damlasına kadar şehitlerimizin, gençlerimizin ve Önderliğimizin arkasındayız” diyen Felek Oğuz, İdil’de hendek ve barikatların devlet güçlerinin vahşetinden korunmak için yapıldığını söyledi. Oğuz, Hendek ve barikatların arkasında sonuna kadar direnişlerini sürdüreceklerini  ve öz yönetim tercihlerinden kendilerini  hiçbir  saldırının vazgeçiremeyeceğini de belirtti. 

‘TOPRAKLARIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ’

Gülsüm Kaşbaş ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  amacının bütün Kürtleri katletmek olduğunu söyledi. Saldırıların daha fazla yoğunlaşması durumunda  topyekün bir savaşa gireceklerini belirten Kaşbaş, “Devlet güçleri sivilleri katlediyor PKK’li öldürdük diyor. İnsanları katletmeye ne hakkınız var. Kendi topraklarımızda yaşamamıza rağmen Erdoğan bize savaş açmış durumda ve bizi topraklarımızdan sürmenin hesaplarını yapıyor. Böyle devam ederse 7’den 70’e bütün Kürtler ayaklanacağız. Kendimizi ve topraklarımızı sonuna kadar savunacağız” ifadelerini kullandı. 

‘CİZRE, SİLOPİ VE SUR'UN YANINDAYIZ’

Devlet güçlerinin saldırılarına karşı halkı koruyan gençlerin yanında olacaklarını söyleyen  Kumriye Öner’de gençleri yalnız bırakmayacaklarını ve devlet güçlerinin bütün saldırılarına çoluk çocuk, yaşlı karşı koyacaklarını kaydetti. 

Topraklarını asla terk etmeyeceklerini de aktaran Öner,  Cizre, Silopi ve Sur’da direnenlerin de her koşulda yanlarında olduklarını hatırlattı.  

...