Irmak: Öncümüz olan kadınların çizgisinde yürüyeceğiz

ÖDGK 1. Olağan Kongresi Amed’de başladı. Konferansta konuşan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, ‘’Size hiçbir zaman baş eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve geri adım atmayacağız" dedi.

ÖDGK 1. Olağan Kongresi Amed’de başladı. Konferansta konuşan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, ‘’Size hiçbir zaman baş eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve geri adım atmayacağız" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna ise, direnişi zafere taşıyan kadın ve gençlerin her zaman olduğunu ve bundan sonra da olacağını ifade etti. 

"Sara ile partileştik, Beritanlar ile ordulaştık, Zilan ile çizgileştik, ÖDGK ile yeni yaşamı inşa ediyoruz" şiarıyla Kayapınar Spor Kompleksi'nde yapılan Özgür Demokratik Genç Kadın (ÖDGK) 1. Olağan Kongresi konuşmalarla devam ediyor. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Paris ve Silopi'de katledilen Kürt kadın siyasetçileri anarak sözlerine başlayarak, "En büyük öz savunma gücümüz ve örgütlülüğümüz katliamlara verilecek en büyük cevaptır. Bizi ne kadar katletseniz, biz daha güçlü bir şekilde karşınıza çıkacağız. Özgürlüğe en yakın kadınlarız" dedi.

'ÖNDERLİĞİMİZİN ÇİZGİSİNDE OLACAĞIZ’

Demokratik Toplu Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Selma Irmak, kongrenin tarihi bir güne cevap niteliği taşıdığına dikkat çekerek, "Her gün bir acıyla geçiyor günler. Her gün zulme karşı mücadele ve direniş veriyoruz, ama gözyaşı dökmüyoruz ve dökmeyeceğiz. Biz öncümüz olan kadınların çizgisinde yürüyeceğiz. Önderliğimizin çizgisinde olacağız" diye belirtti. 

'DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ’

Paris ve Silopi'de bir suikastla katledilen siyaset ve özgürlük mücadelesi yürüten kadınların kendileri için rehber olacağını belirten Irmak, "Rozerinimiz katledildi ve daha nice kadınlarımız hedef alındı. Biz kirli güçlere bunu diyoruz. Size hiçbir zaman baş eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve geri adım atmayacağız. Direniş yaşamdır. Yeni genç kadınlar yetişiyor ve ilerliyor" dedi. "Söz veriyoruz kadınlarımıza mücadelelerine kaldıkları yerden devam ettireceğiz" diyen Irmak toplum ahlakı ve özgürlüğü üzerine yeni yaşam inşa edileceklerini ifade ederek, kadınların da bu devrime öncülük edeceklerine dikkat çekti. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna ise, gençliğin özgürlükle özdeş olduğunu vurgulayarak, tarih boyunca halkların kazandığını ve bundan sonra da halkların kazanacağını belirtti. Direnişi zafere taşıyan kadın ve gençlerin her zaman olduğunu ve bundan sonra da olacağını belirten Ayna, özgür yarınların yakın olduğunu belirtti. 

Konferans devam ediyor.