İsveç'te Rojavalı kadınlar Bakur için açlık grevinde

İsveç'in Gävle ilinde yaşayan Rojavalı kadınlar, Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin'deki özyönetim direnişleriyle dayanışmak amacıyla dün sabahtan itibaren dönüşümlü olarak açlık grevine başladılar.

İsveç'in Gävle ilinde yaşayan Rojavalı kadınlar, AKP hükümetinin Bakur'a yönelik baskı ve saldırılarını protesto etmek ve Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin'deki özyönetim direnişleriyle dayanışmak amacıyla dün sabahtan itibaren dönüşümlü olarak açlık grevine başladılar.

Soğuk hava koşullarına rağmen il merkezinin meydanında kurdukları çadıra Bakur'da Türk devletinin sivillere yönelik katliamlarını gösteren resimler, PKK, KCK, PYD, YPG, YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portrelerini asan kadınlar, eylemleri hakkında İsveç kamuoyunu yazılı ve sözlü olarak bilgilendiriyorlar.

DAİŞ çetelerinin Kobanê'de gerçekleştirdikleri katliamların benzerlerinin DAİŞ destekçisi AKP hükümeti tarafından Sur, Silopi ve Cizre'de yaşayan Kürtlere yapıldığını söyleyen kadınlar, olayları izlemekle yetinen İsveç Hükümeti ve Avrupa Birliği'nin tutumunu da kınıyorlar.

PYG Kadın Komisyonu'nun çağrısı üzerine yapılan açlık grevi cumartesi günü yapılacak kitlesel bir gösteri ile sona erecek. Rojavalı kadınlar, Gävle ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarına AKP hükümetinin katliamlarına karşı çıkmaları ve saat 13.00'de il merkezindeki meydanda düzenlenecek mitinge katılma çağrısı yaptılar.

İSVEÇLİ, TÜRKİYELİ, İRANLI, KÜRDİSTANLI VE BELUCİLER STOCKHOLM'DE ORTAK GÖSTERİ YAPACAK

Aralarında İsveç Sol Parti’nin gençlik örgütü Genç Sol, Sosyalist Parti, Adalet Partisi Sosyalistler, İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Amara Kürt Kadın Meclisi ile İranlı, Türkiyeli ve Beluci parti ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu 16 parti, örgüt ve dernek, İsveç Hükümeti’nin Türk hükümetine verdiği ekonomik desteğin ve silah satışlarını durdurması talebiyle Stockholm’de bir gösteri gerçekleştirecek.

Türk devleti ve AKP hükümetinin Bakur’daki katliam ve operasyonlarına karşı “Türkiye’deki soykırıma karşı Komite” oluşturduklarını açıklayan örgütler, yaptıkları ortak açıklamada Kürt Halkına yönelik saldırı ve katliamların derhal durdurulmasını talep ediyorlar.

Erdoğan ve AKP hükümetinin saldırılarının sığınmacıların durdurulması karşılığında Türkiye’ye 3 milyar Euro vaat eden Avrupa Birliği tarafından dolaylı olarak finanse edildiğini ve İsveç hükümetinin de 700 milyon kron vaat ederek suça ortak olduğunu söyleyen örgütler, İsveç’in Türkiye’ye yapacağı ekonomik yardımın ve silah ihracatını derhal durdurmasını talep ediyorlar.

‘TÜRKİYE'NİN KATLİAMLARINI DURDUR-ERDOĞAN'A İSVEÇ'TEN DESTEK YOK’ PAROLASIYLA YÜRÜYECEKLER

“Türkiye’nin katliamları durdur-Erdoğan’a İsveç’ten destek yok” parolasıyla yapılacak olan gösteri 31 Ocak Pazar günü saat 14.00’de Stockholm’un Medborgarplatsen Meydanı’nda başlayacak.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kürt Kadın Meclisi, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına gösteriye katılmaları ve Bakur’daki özyönetim direnişleriyle dayanışmayı yükseltmeleri çağrısında bulundu.