İsviçre’nin 4 kentinde adalet talep kadınlar katliamları lanetledi

İsviçre’nin birçok kentinde alanlara çıkan kadınlar ‘adalet’ talep ederken, Paris katliamının asıl sorumlularını açığa çıkarmayanların Kürdistan’da yaşanan katliamlara ortak olduğunu ifade etti.

İsviçre’nin birçok kentinde alanlara çıkan kadınlar ‘adalet’ talep ederken, Paris katliamının asıl sorumlularını açığa çıkarmayanların Kürdistan’da yaşanan katliamlara ortak olduğunu ifade etti.

9 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen katliamın 3. ölüm yıl dönümüne girerken İsviçre’de yaşayan Kürt kadınları yine alanlardaydı. İsviçre Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde İsviçre’nin Zürih, Basel, Aarau ve Lozan kentlerinde alanlara çıkan kadınlar, yaptıkları eylemler ile Paris katliamı için ‘adalet’ taleplerini bir kez yine dile getirirken, Türk devletinin Kürdistan’da yürüttüğü katliam politikalarını da protesto etti.

ZÜRİH

Zürih Beritan Kadın Meclisi öncülüğünde Fransa konsolosluğu önünde bir araya gelen kadınlar, Fransa hükümetinin Paris katliamı karşısındaki duyarsızlığını protesto ederken, konsolosluk önünde dağıtılan bildiriler ile Paris katliamının üzerinden gecen zamana rağmen aydınlatılmamasına dikkat çekti.

Paris katliamının aydınlatılmasına yönelik sık sık sloganlar atan kadınlar, Türk devletinin Kürdistan’da yaptığı katliam ve saldırılara da dikkat çekti.

AARAU

Aarau Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar ise şehrin en işlek caddelerinde Paris katliamının aydınlatılması talebiyle bildiriler dağıttı.

BASEL

Basel Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde Claraplatz meydanında bir araya gelen çok sayıda kadın, Paris katliamının aydınlatılması talebini yenilerken, katliamın üzerinden 3. geçmesine rağmen katliamı yapan asıl sorumluların hala açığa çıkarılmamasını eleştirdi.

3 kadın devrimcinin posterlerini taşıyan kadınlar sık sık adalet talep eden sloganlar atarken, Kürdistan’da yaşanan katliamlara da dikkat çekti.

LOZAN

Lozan’da da bir araya gelen bir grup kadın ise Paris katliamının aydınlatılması için alanlara çıkarken, Kürdistan’da yaşanan katliamların Paris katliamının bir devamı olarak gerçekleştirildiğini vurguladılar. Lozan’ın işlek caddelerinde katliamın aydınlatılması için bildiriler dağıtan kadınlar, Paris katliamının anlatan ve taleplerini içeren bir dosyayı Lozan Kanton Parlamentosuna sundu.