IWA, Demir, Nayır ve Uçar’ın katledilmesini kınadı

Silopi’de 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesine ilişkin bir açıklama yapan IWA, “Kürt kadın siyasetçilere yönelik bu ikinci katliamı ve Türk devletinin Kürt halkına karşı sürdürdüğü savaşı kınıyor” dedi.

Silopi’de 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesine ilişkin bir açıklama yapan IWA, “Kürt kadın siyasetçilere yönelik bu ikinci katliamı ve Türk devletinin Kürt halkına karşı sürdürdüğü savaşı kınıyor” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Uluslararası Kadınlar İttifakı (IWA) üç Kürt kadın siyasetçinin Türk güvenlik güçlerince yargısız infaz edilmesini kınadı.

Türk d6evletinin Kürt halkına karşı topyekün saldırılarını sürdürürken 4 Ocak 2016’da üç Kadın siyasetçinin Kürdistan’da katledilmesine ilişkin, “Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM üyesi Sêvê Demir, Özgür Kadınlar Kongresi (KJA) üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır adlı Kürt kadınları abluka altındaki Silopi’de katledildi. Devlet yetkilileri Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) karşı operasyon yürütüp, Kürt kitlesine karşı sokağa çıkma yasağı gibi yatırımlar uyguluyor. 

Uluslararası Kadınlar İttifakı (IWA) Kürt kadın siyasetçilere yönelik bu ikinci katliamı ve Türk devletinin Kürt halkına karşı sürdürdüğü savaşı kınıyor.

IWA Kasım ayında Filipinler’de düzenlediği ikinci genel kurul toplantısı esnasında, 2013’te Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i Kadın Cesaret Ödülü’ne layık görüp onurlandırmıştı. Kadın kurtuluşu, özgürlük ve barışı simgeleyen ödül temsilen, IWA’ya üye olan Ceni Kürt Kadın Barış Bürosu yetkililerine verilmişti.

Bugün, bu üç Kürt kadının Fransa’nın başkenti Paris’teki katledilmesinin üçüncü yıldönümüdür.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan açıklamaya göre ikinci bir katliamla üç kadın siyasetçi ve bir erkek Pazartesi günü Şırnak’ın Silopi ilçesinde ağır yaralanıp katledildi” dedi.

IWA Genel Sekreteri Emily Cahilog konuya ilişkin “Kürt kız kardeşlerimizle ve halklarının emperyalizmden kurtuluşu için mücadele eden bütün kadınların yanındayız” açıklamasını yaptı.