İzlandalı kadın vekilden 2 yıl boyunca ülkeyi kadınlar yönetsin önerisi

İzlandalı milletvekili Ragnheiður Ríkharðsdóttir, iki yıl boyunca sadece kadın milletvekillerinin olması ve ülkeyi kadınların yönetmesi önerisinde bulundu.

İzlandalı milletvekili Ragnheiður Ríkharðsdóttir, iki yıl boyunca sadece kadın milletvekillerinin olması ve ülkeyi kadınların yönetmesi önerisinde bulundu. Ragnheiður Ríkharðsdóttir’in önerisi meclis tarafından “eşitsizlik” yaratacağı iddiasıyla reddedildi.

Kadın ile erkekler arasındaki eşitsizliği gidermek için İzlanlandalı milletvekili Ragnheiður Ríkharðsdóttir, iki yıl boyunca mecliste sadece kadın vekillerin olması ve kadınların ülkeyi yönetmesini önerdi. 930 yıl boyunca sadece erkeklerin milletvekili olduğu ve kadınların 1923’te seçilme hakkını kazandığı İzlanda belki de 2017-2019 yılları arasında sadece kadın vekille olabilir. Milletvekili Ragnheiður Ríkharðsdóttir’in önerisine meclisteki erkekler ise sıcak bakmadı.

Milletvekili Ragnheiður Ríkharðsdóttir, iki yıllık tecrübenin sonunda yürütülen çalışmaların değerlendirileceğini, kadınların ülkeyi iyi yönetip yönetmediğinin görüleceğini belirtti. İzlanda parlamentosunda milletvekilinin önerisi “eşitsizlik” yaratacağı gerekçesiyle reddedildi.

İzlanda, dünyada ilk kez oy çokluğu ile kadın devlet başkanını seçen ülke.