GÖRÜNTÜLÜ

Jinên Tolhildêr: Direnişimiz Gever’in her sokağına yayıldı

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, Colemêrg’deki irade gaspına karşı başlattıkları direnişin Gever’in her sokağına yayıldığını ve devam ettiğini bildirdi.

KAYYUMA KARŞI DİRENİŞ SÜRÜYOR

Yazılı bir açıklama yapan İnisiyatif, “Siyasi darbeye karşı direnişimiz üçüncü gününde Gever’in her mahallesine, her sokağına yayılmış ve devam etmektedir” dedi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı: “Siyasi darbeye karşı başlayan direnişimiz “Înîsiyatîfa Jinên Tolhildêr” öncülüğünde 3. günde Gever’in Eski Kışla, Orman, Esentepe, Cumhuriyet (Zagros) ve Yeşildere mahallelerimizde çatışmalar şiddetlenerek devam etmektedir. İşgalci polis ve çevik kuvvet hiçbir mahallemize girmemekte ve işgalci özel harekat polisleri takviyesi yapılmıştır. Bazı mahallemizde ise asker takviyesi yapılmıştır. Fakat direnişimiz karşısında sonuç alamayan işgalciler mahallelerimize giremiyorlar. Mahallelerimize uzaktan biber gazı ve ses bombalarla saldırı yapılıyor. Şunu bilsinler; işgalciler biber gazı ve ses bombalarıyla değil, atom bombalarıyla ve uçaklarla da saldırırsanız mahallemize giremeyeceksiniz.

Direnişimiz her geçen gün daha da büyüyerek devam edecek ve ediyor. Sokakları terk etmiyoruz. Herkesi sokağa çağırıyoruz!”