Jiyan Lava: Şehitlerimiz varlığımızdır

KJK Koordinasyon Üyesi Jiyan Lava, PKK'nin bugünkü noktaya Haki Karer'in şehadetine verilen anlam ile ulaştığını söyledi.

KJK Koordinasyon Üyesi Jiyan Lava 18 Mayıs devrimci enternasyonalist Haki Karer’in şahadetinin kırkıncı yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada “Apocu çizgide yeni ve özgür bir yaşamın tüm Kürdistan parçalarında olduğu gibi Ortadoğu’da bir ilham kaynağının olmasını Haki yoldaşın şehadetine verilen anlam ile ulaşılmıştır” dedi

Lava Kürt özgürlük hareketinde Mayıs ayının şehitler ayı olduğunu ifade ederek “kırkıncı şehitler ayını karşılıyoruz.  Enternasyonalist militan Haki Karer aynı zamanda bu ayda şehit düşen Mehmet Karasungur,  Hozan Mizgin, Şirin Elemholi ve Hewler Katliamında şehit düşen yoldaşlarımız şahsında tüm devrim şehitlerini büyük bir saygı ve minnetle anıyoruz Önderliğimiz PKK’yi şehitler partisi olarak tanımlamakta. Elbette biz hareket olarak önderliğimiz ve şehitlerimizin kazanımları üzerinden bu güne kadar geldik tekrardan şehitleri andığımız gibi Önder APO’ya da büyük özlem ve sevgilerimiz gönderiyoruz” dedi.

TÜM HALKLARIN BİRLİKTE YAŞAMININ SEMBOL ŞEHİDİ OLMUŞTUR

Enternasyonalist devrimci Hakki Karer’in Kürt halkı için yeni bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Lava, Karer’in şahadetine ilişkin “Partilileşmeye doğru adımların atıldığı o dönemde hakki yoldaşın şahadeti büyük anlam içermektedir. Hakki yoldaş hareketimizin geleceğinde tüm halkların geleceğini gördüğü için tüm benliği ve inancıyla mücadeleye kendisini adamıştır. Bu gün tekrardan şahadet yıldönümünü karşılarken Hakki yoldaşın taşıdığı ruhla mücadelemizi yürütüyoruz. Apocu çizgide yeni ve özgür bir yaşamın tüm Kürdistan parçalarında olduğu gibi Ortadoğu’da bir ilham kaynağının olmasını Hakki yoldaşın şehadetine verilen anlam ile ulaşılmıştır. Bilindiği gibi Onun şehadeti sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için anlam taşımaktadır. Günümüzde sosyalist, demokratik kesimlerin bir araya gelip mücadele verebilmesinin temel kaynak gücü olmuştur. Aynı zamanda tüm halkların birlikte yaşamının sembol şehidi olmuştur. Kürt özgürlük hareketi mücadelesi içerisinde hakki yoldaşın şehadeti ile partileşmeyle birlikte günümüze kadar gelen APOCU felsefe sayesinde bu gün türkiye’nin tüm karanlık odaklar ve güçlere rağmen tekrardan bir araya gelebilmesini şehitlerimizin vermiş olduğu mücadeleye bağlıyoruz” dedi.

HER ŞEHİT YENİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Her bir şehidin hareketlerinde yeni bir dönüm olduğunu değerlendirirken Lava şu tarihi kişiliklere de dikkat çekti “Agit arkadaş ile ilk askeri hamle gelişirken Beritan yoldaş ile de kadın ordulaşması gelişti. Zilan arkadaşın şehadeti ile kadın hareketi yeni bir hamle ile ideolojik anlamda yeni bir dönüm noktası oldu. Bugün de Kürt özgürlük mücadelesi nasıl ki Kürt halkı için bir dönüm noktası yaşıyorken aynı zamanda tüm Ortadoğu halkları için de özgür geleceğin yol göstericisi ve bunun esas mücadelesini yürüten güç olmakta. Binlerce özgürlük savaşçısı bugün şehitlerimizin izinde onların hayallerini ve bıraktıklarını tamamlamak biçin büyük bir inançla onların ruhuna denk mücadele etmek için kendilerini bu uğurda feda etmeye hazırdır.”

BİZİ BUGÜNE GETİREN ŞEHİTLERİMİZİDİR

Şehitler gerçeği önderlik gerçeği olduğunu da değerlendiren Lava  “Şehitler gerçeği günümüzde hareketimizin ulaşmış olduğu büyük başarı ve mücadele çizgisidir. Mücadelemizin bu aşamaya evrilmesi şehitlerimiz sayesindedir. Bizi bugüne getire hiçbir tereddüt etmeden günün 24 saatinde kendilerini bu mücadeleye adayan, önderlik çizgisini yaşamak ve yaşamsallaştırmak için kendilerini feda eden şehitlerimizdir” sözleri ile şehitler gerçeğine dikkat çekti.

EN BÜYÜK SORUMLULUK KADINLARIMIZA DÜŞMEKTE

Lava sözlerinin devamında ise “Biz kadın militanlar olarak şehitlerimizin elde ettiği başarılara ve kazanımlara sahip çıkabilmek için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Özellikle de kuzey Kürdistan’daki demokratik özerkliği inşa hamlesinde, Rojava’daki demokratik devrimde ve aynı zamanda Başur ve Rojhilat’ta yine halkların özgürlüğü için yürütülen tüm Ortadoğu coğrafyasındaki mücadelelerde sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için daima şehitlerimizin çizgisini kendimize esas almalıyız” dedi.

UMUTLARINI VE HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME SÖZÜ VERİYORUZ

Son olarak Lava şunları ifade etti; “Şehitlerimizi varlığımızdır. Şehitlerimize laik olmak için büyük bir mücadele ile şehitlerimizin özlemleri olan demokratik özgür yaşamın temeli demokratik inşayı gerçekleştirelim. Şehitlere sahip çıkmak önderliğe sahip çıkmaktır. Bir kez daha Mayıs Ayı şehitleri başta olmak üzere Zilanlar, Semalar ve son dönemde şehit düşen Çekdar ve Azad yoldaşlar şahsında tüm şehitleri anıyor ve kanımızın son damlasına kadar özgürlük mücadelesini yükseltme, umut ve hayallerini yerine getirme sözünü veriyoruz. Onlar sayesinde biz 2016 yılını Apocu çizginin ve mücadelesinin başarı yılı yapacağız.”

KJK Koordinasyon Üyesi Jiyan Lava, PKK'nin bugünkü noktaya Haki Karer'in şehadetine verilen anlam ile ulaştığını söyledi.

...