Kadın Cephesi: Şengal’i özerk yönetim sistemiyle yeniden inşa edelim

Güney Kurdistan Kadınlar Cephesi, 3 Ağustos 2014'te Êzidîlere karşı gerçekleştirilen soykırımın 10’uncu yıl dönümünde, kadınların kurtarılması ve Şengal’in yeniden inşası için çağrı yaptı.

Güney Kurdistan Kadınlar Cephesi, 3 Ağustos 2014'te DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik saldırısının 10’uncu yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 2014'te Êzidîlere yönelik gerçekleştirilen soykırımın tarihteki 74’üncü Êzidî soykırımı olduğu belirtildi. Binlerce Êzidî kadının öldürüldüğü veya esir alındığı, ancak kurtarılmaları için yeterli çözümün bulunamadığı vurgulandı. YPG ve YPJ'nin, DAİŞ tarafından kaçırılan kadın ve çocukları kurtardığı ifade edildi.

Açıklamada; DAİŞ’in, Êzidî halkının dil, kültür ve yaşamını hedef aldığı, ancak Türk devletinin desteklediği DAİŞ'in hayallerinin Kürtler tarafından boşa çıkarıldığı belirtildi. Êzidîlere yönelik saldırıların devam ettiği, bu yüzden Şengal’in özerk yönetim sistemiyle yeniden inşa edilmesi gerektiği ifade edildi. Kadınların örgütlenmesi ve özgüvenlerini artırmaları çağrısı yapıldı.

Son olarak, Êzidî direnişinin Şengal'e yönelik kirli planları boşa çıkardığı, DAİŞ'in elindeki henüz kurtarılamamış kadınların yaşadığı acıları uluslararası platformda duyurmak için bir kadın meclisi kurmayı hedefledikleri belirtildi.