'Kadın katliamına karşı tüm gençleri öz yönetim alanlarına çağırıyoruz'

Komalên Jinên Ciwan, devlet güçlerinin kadın devrimcileri hedef almasına sert tepki göstererek, "Mutlaka intikam alacağız" dedi. Açıklamada, gençliğe öz yönetim alanlarına gelme ve Silopi’deki direnişe katılma çağrısı yapıldı.

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, devlet güçlerinin Silopi'de üç kadın siyasetçiyi katletmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.
"AKP faşizminin öz yönetim direnişini kırma çabasının en yoğun olduğu Silopi, Cizre, Sur, Nusaybin de halkımız ve gençlik bütün baskı ve katliamlara karşı onurlu duruşunu korumakta ve bedeli ne olursa olsun bu süreci başaracağının kararlılığını, canları pahasına ortaya koymaktadırlar" denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

'KADIN İRADELEŞMESİNE KARŞI KATLİAM'

"Direnen halkımızı ve fedai gençliği yıldıramayan TC sömürgeci faşizmi, her seferinde halka dönük alçakça katliamlar yapmaktadır. Bunun en somut örneği de Silopi’de öz yönetim direnişinde gençliğin ve halkın yanında olan üç kadın Kürt siyasetçisine yapılan katliamdır. Katliamın bilinçli yapıldığını herkes bilir ve kabul eder. Ama bu katliamın salt Silopi halkının yıldırılması için yapılan bir katliam olduğu söylenemez. Özünde binlerce yıldır faşizmi temsil eden eril erkek egemen zihniyetin, kadın iradeleşmesini hazmedememesinin pratik ifadesidir. 
Devlet neredeyse erkek orada ve kendisiyle birlikte baskı, talan ve zulüm kültürünü besleyip büyütmektedir. Bunun karşısında kadın neredeyse özgürleşen toplum, demokrasi ve özgürlük de oradadır. Silopi başta olmak üzere direnen alanlar demokrasi ve toplumsal özgürlük için direniyorlar. Kürt halkının ülkesinde özgürce yaşaması için direniyorlar fakat işgalci TC faşizmi bu direnişte bilinçli bir şekilde kadını hedef alıyor. Çünkü bilinçli iradeleşen kadının özgürleşen topluma evirileceğini biliyor. Bundan ötürü kadını hedef almıştır. Biz bu katliamı lanetliyoruz ve mutlaka intikamlarını alacağımızı, mücadelelerini sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz."

'BAŞARILI OLMALARI İMKANSIZ'

Paris'te 2013 yılında üç devrimci Kürt kadınının katledilmesinin de hatırlatıldığı açıklamada, "Üç yıl önce de Kürdistan devrimcisi üç kadın, ne idüğü belirsiz bir devlet tetikçisi tarafından Paris’te katledilmişti. Bugün de yaklaşık aynı tarihte böylesi bir alçaklık tekrarlandı. Devlet güçleri özgür Kürt kadınını katlederek bitirebileceğini sanıyor,  ancak faşizm özgür kadının bir düşünce, bir irade olduğunu anlayamıyor. Bundan kaynaklı faşizmin, özgür Kürt kadının mücadelesi karşısında başarılı olması imkansızdır. Ve kadın özgür Kürt toplumunun devrimci öncüsü olarak direnişini büyüterek sürdürecektir" denildi.

GENÇLİĞE ÇAĞRI

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, açıklamasının sonunda şu çağrıları yaptı: "Kadına yönelik katliamlara karşı tüm devrimcileri, başta da genç kadınlar olmak üzere tüm gençleri öz yönetim alanlarına ve Silopi’deki direnişe çağırıyoruz. Bu mücadele özünde özgür toplumun savunulması savaşıdır. Toplumun savunulması ve şehitlerimizin mücadelesine sahip çıkmanın tek yolu, direnişi her yere yayma ve mücadele saflarına katılmaktır. Tüm genç kadınları özgür yarınlar için devrim alanlarına, Botan'a çağırıyoruz."