Kadın Kurumları: Kadınlar vahşi AKP zihniyetini yenecektir

Avrupa’daki Kürt kadın kurumları, YJA Star gerillası Kevser Eltürk’e yapılan insanlık dışı uygulamalara ilişkin yaptığı açıklamada, YPJ’li kadınların DAİŞ barbarlık saltanatını nasıl devirdiyse kadınların da vahşi AKP zihniyetini yeneceğini belirtti.

Avrupa’daki Kürt kadın kurumları, YJA Star gerillası Kevser Eltürk’e (Ekin Wan) insanlık dışı uygulamalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Ekin Wan şahsında harekete geçen tecavüzcü akıl, kadın kırımı ekseninde Kürt kadınının dünya kadınlarının umudu haline gelen meşru savunma hakikatine karşı adı konulmamış bir savaşın ifadesidir” dedi.

Avrupa’daki Kürt kadın kurumları yaptığı yazılı açıklamada, “Kadın kırımının en vahşi yüzü AKP-DAİŞ zihniyetinin erkek egemen aklıdır” dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE), Uluslararası Kürt Kadın Temsilciliği, Kürt Kadın Barış Bürosu (CENI), Utamara Kadın Merkezi, Dünya Özgür Kadınlar Vakfı, Roj Women ve Avrupa’da bulunan diğer Kürt kadın meclislerinin ortak açıklamasında YJA Star gerillası Kevser Eltürk’ün (Ekin Wan) işkence edilerek katledilmesi ve cenazesinin çırılçıplak halde teşir edilmesini şiddetle kınadı ve bu pervasızlık utancın ve onursuzluğun adını tarihe yazdığını belirtti.

Son süreçte saray saltanatı uğruna insanlığı ölüme göndererek, adeta savaş çığırtkanlığı yapan AKP zihniyetinin, Kürt halkı şahsında tüm insanlığa dönük başlatmış olduğu kirli savaşı ile Kürt kadınının direnişini sindirmeyi hedeflediğinin aşikar olduğu vurgulanan açıklamada, “YJA Star gerillası Ekin Wan Öz savunmanın sembolüdür, özgür kadının direnişidir.

Ekin Wan’a yapılan bu alçaltıcı hareketlerin hesabını sadece Kürt kadınları değil tüm dünya kadınları olarak mutlaka soracağız. 

Tüm savaşlarda kadınlar savaş ganimeti olarak tecavüz edildi, katledildi, günümüzde görüldüğü gibi köle pazarlarında satıldı. Ancak 90’lı yıllarda Kürdistan’da kadınların cenazelerine yönelik cinsel işkence, tecavüz, çırılçıplak panzerlere asılarak sokak ortasında ibret olsun diye bedenleri parçalanarak en acımasız kirli savaş gerçeği tarih sayfalarında durmaktadır.

Rojava devrimi ve HDP’nin zaferi ile kadın kurtuluş ideolojisi ile yoğrulmuş ve insanlığa mal olmuş özgür yaşamı hazmedemeyen erkek egemenlikli zihniyet geleneği, Ekin Wan’a yönelik uyguladığı vahşetin 90’lı yılların erkek aklının gün yüzüne çıktığının çırılçıplak halidir

Aslında çırılçıplak olan ahlaksızlığın ve onursuzluğun DAİŞ- AKP zihniyetinde somutlaşmasıdır.

Ekin Wan şahsında harekete geçen tecavüzcü akıl, kadın kırımı ekseninde Kürt kadınının dünya kadınlarının umudu haline gelen meşru savunma hakikatine karşı adı konulmamış bir savaşın ifadesidir.

Biz Avrupa Kürt kadın hareketi ve kurumları olarak, AKP polis ve askerlerinin kadına yönelik bu insanlık dışı teşhir politikasının yeni vicdansızlıkların gün yüzüne çıkmasının somut ifadesi olarak görüyoruz ve KJA öncülüğünde yapılan açıklama ekseninde Ekin Wan çıplak onurumuzdur ifadesinde birleşiyoruz” dedi.

YPJ’li kadınların DAİŞ barbarlık saltanatını nasıl devirdiyse kadınların da vahşi AKP zihniyetini yeneceği de ifade edilen açıklamada şunlar belirtildi: “Yapılmak istenenin aslında direnen tüm kadınların mücadelesini sindirme aynı zamanda korkutma çabasıdır.

TJKE ve Avrupa’da bulunan Kürt kadın kurumları ve meclisleri olarak nasıl ki Şengal’de YJA Star ve YPJ-Şengal yine Rojava’da YPJ’li kadınları erkek egemenlikli zihniyetin en pervasız saldırılarını yenilgiye uğratıp dünya kadınlarının garantisi olduysa, başta dört parça Kürdistan kadınları olmak üzere bütün dünya kadınlarını kadının öz savunmasını zirveye taşırarak, dayatılan onursuzluğa karşı, biz kadınlar şahsında insanlık özgürleşinceye kadar mücadelemizi yükselterek yaşamın her alanında erkek egemenlikli tecavüzcü faşizmden hesap sormaya çağırıyoruz. Uluslararası alanda tüm kadın kurum ve kuruluşlarını AKP-DAİŞ zihniyetinin yürüttüğü kirli savaşa karşı alanlara dökülerek her gün her an eylemlere güçlü katılmaya çağırıyoruz. Ekin Wan şahsında kadınlar olarak öz savunmamızı daha da güçlü kılarak demokratik konfederal sistem inşasında barışın ve özgürlüğün adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazalım.”