Kadın tutsaklar Bayram'da görüşe çıkmayacak

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde kalan PKK ve PAJK'lı tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla açık görüşe ve telefon görüşmelerine çıkmayacak.



Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan PKK ve PAJK'lı tutsaklar, aileleri aracılığıyla gönderdiği mektupta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Ramazan Bayram'da yapılacak açık görüşe ve telefon görüşmelerine çıkmayacaklarını bildirdi.

"Önderliğimizin özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür" diyen tutsaklar, tecridi kınayarak, "Bu temelde biz Bakırköy PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak Bayram açık görüşüne çıkmayacağımızı ve telefon görüşmelerini protesto edeceğimizi bildiriyoruz" diye belirtti.

Mesajda, "Bu tecridin aşılmaması durumunda canımız pahasına her türlü eylemliliği geliştireceğimizi devlete ve kamuoyuna duyuruyoruz. Önderliğimize yaklaşım, halklarımızın birlikte barış içinde yaşama özlemine ve barış sürecine yaklaşımıdır. Dolayısıyla, tüm halkları Önderliğimiz şahsında barışı sahiplenmeye çağırıyor ve duyarlı olmalarını bekliyoruz" denildi.