Kadın tutsaklara ahlaksız tehdit!

Mardin Cezaevi’nde revire çıkan kadın tutsaklara zorla tekmil dayatması yapılırken, uygulamaya itiraz eden kadın tutsakların ise, askerler tarafından, “1990’lı yıllarda olsaydık sizlere tecavüz ederdik” şeklinde tehdit ettiği belirtildi.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar, aileleri aracılığıyla yaptıkları açıklamada, cezaevi yönetimi ve askerlerin tutsaklar üzerindeki baskıyı arttırdığını duyurdu. Açıklamada, cezaevinde bulunan 28 tutsak kadının revire her gittiklerinde, bu baskıyı çok daha belirgin hissettiklerini, yaşanan sözlü tacizlerin de buna eklendiği aktarıldı.

Tutsakların en son yaşadıkları tehdit boyutunun çekilmez bir hale dönüştüğüne vurgu yapılan açıklamada, bu hafta içerisinde revire çıkan kadın tutsaklara, askerlerin ağza alınmayacak sözlü tacizlerde bulunulduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada, askerlerin revire çıkan tüm kadın tutsaklara zorla tekmil dayatmasında bulunduğu, buna karşı çıkan kadınlara ise, “1990’lı yıllarda olsaydık size tecavüz ederdik, beyninizi dağıtırdık. İran idam etmekle en güzelini yapıyor” tehditlerinde bulundukları belirtildi. Asker tehditlerini şikayet etmek isteyen tutsaklar hakkında ise, askerlerin açtığı şikayetlerin esas alındığı kaydedilen açıklamada, kadın tutsakların yaşanan bu tehdit karşısında kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunduğu ifade edildi.