Kadın vekiller Suruç'taki aileleri ziyarete etti - YENİLENDİ

HDP'li kadın vekiller, cenazelerinin kendilerine verilmesi için sınırda nöbet tutan aileleri ziyaret etti.

HDP'li kadın vekiller, cenazelerinin kendilerine verilmesi için sınırda nöbet tutan aileleri ziyaret etti.

HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Sibel Yiğitalp ve Gülser Yıldırım, çocuklarının cenazelerini kendilerine verilmesi için Suruç'un Mehser köyünde günlerdir 50 derece sıcağın altında bekleyen aileleri ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin bilgi veren Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Görüştüğümüz ailelerin tek talebi, cenazelerini alıp kendi gelenek ve göreneklerine gömmek" dedi.

20 cenazenin Kobanê'den Suruç'a getirilmesine izin verilmediğini belirten Acar Başaran, şunları söyledi: "Sınıra yakın bir yerde bekleyen aileler, cenazelerini almadan gitmeyeceklerini söylüyor. İnsanlara yapılan büyük bir eziyet var burada. Sağları bırakın ölülere bile eziyet yapılıyor. Hiçbir dinde, hiçbir inançta cenazeleri bu şekilde 50 derece sıcakta bekletmek yoktur. En kısa zamanda cenazelerin ailelerine teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile de görüştüklerini anlatan Acar Başaran, "Kaymakam, merkezi hükümet kararı olduğu için hiçbir şey yapamayacağını söyledi. Kararın gerekçesin sorduğumuzda hiçbir yanıt alamadık" diye konuştu.

Kadın milletvekilleri bugün Urfa Valisi İzzettin Küçük ile görüşecek.