Kadınlar Amed'den devlete seslendi: Bu yoldan dönmeyeceğiz!

Amed'de binlerce kişi, Paris'te katledilen üç devrimci kadını andı. Anmada konuşan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak "Başarıya ulaşana kadar bu yoldan dönmeyeceğiz" dedi.

Amed'de binlerce kişi, Paris'te katledilen üç devrimci kadını andı. Anmada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Ayna, Kürt halkının özgürlüğünün engellenemeyeceğini vurguladı. DTK Eşbaşkanı Irmak da "Başarıya ulaşana kadar bu yoldan dönmeyeceğiz" dedi.
Fransa'nın başkenti Paris'te, 9 Ocak 2013'te katledilen devrimci Kürt kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Amed'de anıldı.
Batıkent Meydanı’ndan İstasyon Meydanı’na yürümek isteyen binlere polis engel oldu. Bunun üzerine kitle, 'PKK halktır halk burada', 'Katil devlet hesap verecek' sloganlarıyla protesto etti. 
HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, DBP ve HDP  il eş başkanlarının da katıldığı anma, Batıkent Meydanı’nda yapıldı. Kadınların ön saflarda katıldığı  anmada Paris ve Silopi'de katledilen kadınların fotoğrafları taşındı. Anmada, 'Em tev Leyla, Sakine û Fidan ne', 'Kadına yönelik şiddet ideolojiktir', 'Hepimiz Fidanız' yazılı pankartlar ile Kürt Halk  Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı. Çerxa Şoreşe Marşı eşliğinde  katledilen devrimci kadınlar için yapılan saygı duruşu sonrası, binler hep bir ağızdan, 'Şehid namirin', 'Jin jiyan azadî', 'PKK halktır halk burada', 'Bijî Serok Apo' , 'Katil devlet hesap verecek', 'Direne direne kazanacağız' sloganlarını attı. 
Anmada ilk sözü alan DBP il Eş Başkanı Hafize İpek, katliamları lanetlediklerini, olası katliamlara izin vermemek için mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

AYNA: ÇİÇEKLER KOPARILARAK BAHAR ERTELENEMEZ!

DBP Eş Genel Başkanı Ayna ise bir şairin şiirinden esinlenerek devlete şöyle seslendi: "Siz gençleri, kadınları katlederek, öldürerek Kürt halkının özgürlüğünü engelleyeceğinizi sananlar, baharı engelleyemezsiniz, özgürlüğü engelleyemezsiniz."
Ayna, 2013'te Sakineler'i, bugün de Seveler'i katlettiklerini söyleyerek, bunun ancak öfkelerini katladığını, mücadelelerinden vazgeçiremeyeceğini kaydetti.

IRMAK: BİR DEFA YEMİN ETMİŞİZ!

HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Irmak ise şunları söyledi: "Bütün dünya dinlesin, kulaklarını açsın ve iyice anlasın ki, biz direnişimizden dönmeyiz. Biz bir defa yemin etmişiz; ya özgürlük, ya özgürlük! Saldırılarında en çok kadınlara yöneldiler çünkü kadınlar yeni yaşamı kuruyor. Hiçbir katliam kadın direnişine ket vuramayacak. Başarıya ulaşana kadar bu yoldan dönmeyeceğiz."
 

...