Kadınlar Amed'e giderek barış nöbeti tutacak

Kadınlar, barış için başlattıkları kampanyayı sürdürüyor. Kadıköy'de kitlesel bir eylem planlayan kadınlar, Amed'e giderek barış nöbeti tutacak.

Barış İçin Kadın Girişimi ve çok sayıda kadın örgütünün, 15 Ocak'ta sosyal medyada başlattığı "Ölümden değil, yaşamdan yanayız" kampanyası, yoğun ilgi gördü. 
Kadınlar, AKP'nin Kürdistan'daki soykırımcı saldırılarına karşı, sosyal medya ağlarında "Barış istiyorum çünkü…" şeklinde mesajlar yazıyor.

31 OCAK'TA KADIKÖY'DE TOPLANACAKLAR

Kampanya kapsamında bin kadının katılımıyla 31 Ocak Pazar günü saat 13.00'te Kadıköy Meydanı'nda kitlesel bir eylem düzenlenecek.
Kampanyaya katılan kadınlar barış, hakikat, müzakere ve çözüm kapsamında 100 karakteri aşmayacak sözlerini kâğıda, beze, eline, kuma, duvara, mutfak tezgahına, nereye isterse yazacak şekilde fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor. Paylaşılan mesajlar, 31 Ocak'ta barış ve hakikat hakkı için Kadıköy'de okunarak "Gelin Barışa 1000 Kadın olalım" çağrısı yapılacak.
Ayrıca Kadıköy, Bakırköy ve Taksim'de kadınlar barış stantları açarak, barış için imza toplayacak. Toplanan imzalar 2 Şubat'ta, Ankara'da Meclis Başkanlığı ve Meclis'te bulunan siyasi parti temsilcisi kadınlara verilecek. 

AMED'DE BARIŞ NÖBETİ

Kampanya 6-7 Şubat'ta Amed'de bin kadının katılımıyla yapılacak barış nöbet eylemi ile sona erecek. 
Barış İçin Kadın Girişimi, tüm kadınları hem Kadıköy eylemine hem de direnişin kenti Amed'deki barış nöbetine katılmaya çağırdı.
Ortalama bin kadının, Amed'e giderek barış nöbeti tutması bekleniyor.