Kadınlar barış için balon uçurdu

KJA Fatih Meclisi, barış için Aksaray Meydanı’nda balon uçurdu. Kendine insanım diyen herkese savaşa karşı ses çıkartmaya çağıran kadınlar, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” diye haykırdı.

KJA Fatih Meclisi, barış için Aksaray Meydanı’nda balon uçurdu. Kendine insanım diyen herkese savaşa karşı ses çıkartmaya çağıran kadınlar, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” diye haykırdı.

Kürdistan’da süre gelen devlet ablukasını ve saldırılarına karşı Aksaray’da bir araya gelen KJA Fatih Kadın Meclisi, barış için üzerinde Kürtçe, Türkçe, İngilizce “barış” yazılı beyaz balonlar uçurdu. “Ölüm değil barıştan yanayız” pankartını açan kadınlar, hep bir ağızdan AKP’nin savaştaki ısrarını protesto etti. “ Jin, jiyan, azadî”, “ Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganlarını atan kadınlar adına açıklamayı KJA Fatih Kadın Meclisi Sözcüsü Fatma Arslan okudu.

Kürt halkına karşı adeta savaş açan saray ve AKP hükümetinin, demokrasi ve barış taleplerine karşısında açıkça katliamlara giriştiğini vurgulayan Arslan, “Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Cizre, Lice, Gever, Dargeçit, Silvan, Nusaybin, Silopi ve Derik başta olmak üzere Kürdistan’ın birçok ilçesinde onlarca çocuk, kadın ve genç insanın yaşamını yitirdi, onlarcasının yaralandı. Sokağa çıkma yasaklarının son bulduğu ilçelerde ise yasağın son bulmasına rağmen devletin faşizan tutumu devam ediyor” dedi.

‘KENDİNE İNSANIM DİYEN HERKESİ SAVAŞA KARŞI TUTUM ALSIN’

Kürdistan’da yürütülen kirli savaşın batıya yansımadığı, medyanın susturulduğu, yalan yanlış haberlerle toplumun aldatıldığı bugünlerde tek yolun Türkiye’de Kürt halkı başta olmak üzere tüm halkların ve devrimci demokrat güçlerin kolektif direnişi yaymak ve mücadeleyi büyütmekten geçtiğini vurgulayan Arslan, “Biz KJA Fatih Kadın Meclisi olarak yaşanan saldırı ve katliamlara karşı başta kadınlar olmak üzere tüm halklarımızı ve demokratik kesimleri harekete geçmeye çağırıyoruz. Kendisine insanım diyen herkesi savaş politikaları karşısında direnmeye, ölümlere karşı çıkmaya ve Kürt halkıyla dayanışmaya davet ediyoruz. Barıştan yana dileklerimizi her birini birer balonda sembolleştirerek uçuruyoruz. Diliyoruz ki bu balonlar dileklerimizi vicdan sahibi insanlara ulaşır ve barış yeniden inşa edilir” diye konuştu.

Açıklamanın ardından kadınlar, “Jin jiyan azadî” sloganları eşliğinde ellerinde tuttukları balonları gökyüzüne bıraktı.