Kadınlar Cizre için İngiltere ana muhalefet partisi lideri Corbyn ile görüştü

İngiltere'de Kürt kadınları, İşçi Parti Genel Başkanı Jeremy Corbyn ile görüştü.

Türk devletinin başta Cizre olmak üzere Kürdistan’a yönelik saldırılarına dikkat çekmek ve İngiltere’deki ana muhalefet partisi olan İşçi Parti’nin yaşanan saldırıları meclis gündemine getirmesini talep etmek amacıyla kadınlar İşçi Parti Genel Başkanı Jeremy Corbyn ile görüştü. Görüşmede Corbyn gelişmeleri yakından takip ettiğini ve yaşananların kendisini derinden kaygılandırdığını ifade ederek, İngiltere Dışişleri Bakanlığı düzeyinde girişimlerde bulunacağını açıkladı.

Corbyn’in İslington bölgesindeki ofisinde gerçekleşen görüşmede yedi gündür Cizre’de bir bodrumda yaşam savaşı veren yaralıların durumuna dikkat çekildi. Roj Kadın Meclisi’nden altı kişilik heyet Corbyn ile görüştü ve Türk devletinin saldırıları ile ilgili hazırlanan dosyayı da sundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DÜZEYİNDE GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIM

Bir saatlik görüşmede heyet Corbyn’e başta Cizre ve Sur olmak üzere Kürdistan’da yaşanan saldırılarla ilgili geniş bilgi verdi. Corbyn yaptığı açıklamada, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve yaşananların kendisini derinden kaygılandırdığını ifade ederek İngiltere Dışişleri Bakanlığı düzeyinde girişimlerde bulunacağını belirtti.

Geçen hafta sonu Fransa’nın Calais kentini ziyaret ettiğini vurgulayan Corbyn, “Orada çok sayıda hem Irak’tan, hem de Suriye’den Kürt ile konuştum. Kürtlerin Irak, Suriye ve Türkiye’de yaşadıkları baskıları çok yakından biliyorum. 1993’te Cizre’yi ziyaret etmiştim, o zamanlar da buna benzerdi yaşananlar. O zamandan bu yana olumlu anlamda bir gelişmenin yaşanmadığını görüyorum. Açıkçası, AKP hükümetinin son dönemde, Kürtler, gazeteciler, akademisyenler ve toplumun tüm muhalif kesimlerine yönelik saldırıları kaygı verici” diye konuştu.

Yapılan görüşmeden sonra dışarıda bekleyen kadınlara da bir açıklama yapan Corbyn, hem kendisinin bu konuda gerekli mercilerle görüşeceğini, hem de partili diğer milletvekillilerinin konuyla daha yakından ilgilenmesi için kendilerini bilgilendireceğini belirtti.