Kadınlar 'İslam ve Kadını' tartıştı

Paris'te 'Kadın, din ve güncel sorunlar' üzerine panel düzenlendi. Panelde, AKP'nin din adına halka zulmettiğine dikkat çekilerek, "Zulmedenlere karşı hepimiz vicdanlı bir duruşun sahibi olmalıyız" vurgusu yapıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'in Villeneuve-Saint-Georges bölgesinde, 'Kadın, din ve güncel sorunlar' konulu bir panel düzenlendi. Panel, Ekin Wan Kadın Meclisi İnanç Komisyonu tarafından Villeneuve Demokratik Kürt Kültür Merkezi'nde düzenlendi.
Komisyon Sözcüsü Hacer Serçek, sunumunda, bütün dinlerin bir ihtiyaç sonucu ortaya çıktığı, dinlerin ahlak ve felsefi yönleri üzerinde daha fazla durulması gerektiğine dikkat çekti. Serçek, İslam dininde zulme yer olmadığını ancak günümüzde İslam adına her türlü zulmün, haksızlığın, adaletsizliğin uygulandığını, anti-İslam bir pozisyonun Ortadoğu'da yaratıldığını, bunun en açık örneklerinin ise Türkiye, Suudi Arabistan ve İran gibi ülkelerde görüldüğünü belirtti. 

AKP ve DAİŞ çeteleri  şahsında İslam'a en büyük zararın verildiğine vurgu yapan Serçek, "Allah'ın verdiği canı bir tek Allah alabilirken, günümüzde mevcut yapılar insan canına kıyma ve her türlü vahşeti yapma haklarını kendilerinde görüyorlar. Bu, İslam adına en büyük sapmalardan biridir" dedi.

'AKP DİNDE KARŞILIĞI OLMAYAN UYGULAMALAR YAPIYOR'

Kuzey Kürdistan'da devletin katlettiği kişilerin cenazelerinin günlerce sokakta kalması ve işkenceye tabi tutulmasının da dinde karşılığının olmadığını söyleyen Serçek, şöyle devam etti: "Aslında sorun sadece AKP veya IŞİD gibi yapılarda değil. Kendine 'Müslümanım' diyen milyonlarca insanın bilinci ve inancı güçlü olsaydı önce Müslümanlar AKP'nin ve IŞİD'in yaptıklarına karşı çıkardı. yeterince İslam camiasında ses çıkmıyorsa burada bir sorun var demektir. İnanç körü körüne bağlılık değildir. İnanca bilimsel yaklaşmak, anlamak ve yorumlamak önemlidir. Günümüzde iman sahibi birçok insan gerçek İslam'ı bilmemektedir. Mesela İslam kadını ve erkeği eşit görür. Ama bu sonradan birçok çarpıtılmayla kadının aşığılanmasına dönüşmüştür. İşte en son Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinde çıkan baba ve kız örneği bu sapmalara bir örnektir."

'ZULMEDENLERE KARŞI DURUŞ SAHİBİ OLMALIYIZ'

Komisyon Sözcüsü Hacer Serçek, İslam adına bu kadar günah işlenirken gerçek Müslümanların daha fazla ses çıkarması gerektiğini belirtirken. "Tıpkı Hz. İbrahim yanarken ona bir damla su taşıyan karınca gibi saflarımız net olmalıdır. Dinde zulüm yoktur. Zulmedenlere karşı hepimiz vicdanlı bir duruşun sahibi olmalıyız" dedi. 

Panel, soru ve tartışmalarla devam etti.
 

 

...