Kadınlar katledilen 3 kadın siyasetçi için yürüdü

Şırnaklılar, Silopi'de üç kadın siyasetçi Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar'ın infaz edilmesini protesto etmek için KJA öncülüğünde Dicle Mahallesi'nde bir araya gelerek Şırnak Devlet Hastanesi'nin önüne kadar yürüdü.

Şırnaklılar, Silopi'de üç kadın siyasetçinin katledilmesini KJA öncülüğünde düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. Kadınlar, “Hem hikayelerimiz hem de direnişimiz nesilden nesile aktarılacak" diyerek katledilen kadınların mücadelesine bağlılık sözü verdi.

Şırnaklılar, Silopi'de üç kadın siyasetçi Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar'ın infaz edilmesini protesto etmek için KJA öncülüğünde Dicle Mahallesi'nde bir araya gelerek Şırnak Devlet Hastanesi'nin önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte sık sık "Şehid namirin", "İntikam" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganları atan kitle adına hastane önünde açıklamayı KJA aktivisti Eda Bazencir yaptı.

HDP milletvekilleri Leyla Birlik, Adem Geveri ve İbrahim Ayhan'ın da katıldığı basın açıklamasında konuşan Bazencir, üç kadın siyasetçinin yaralı halde infaz edildiğini belirterek, "Bu katliamı lanetliyoruz. Bu katliamın 9 Ocak'ta Paris'te gerçekleştirilen infazların gerçekleştiği haftaya denk gelmesi manidardır. Paris'te gerçekleştirilen katliam ile Silopi'deki infazlar aynı zihniyetin pratiğidir" dedi.

Katledilen kadın siyasetçilerden Fatma Uyar'ın "Bizler katledile katledile yeşeririz. Küllerimiz yeşerir" sözlerini hatırlatan Bazencir, "Kürdistan'da bizler katledile katledile yeşeririz. Asla tükenmeyeceğiz. Hem hikayelerimiz hem de direnişimiz nesilden nesile aktarılacak. Bu katliamcı zihniyeti birazcık da olsa onurlu olmaya davet ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

İKİ GENCİN CENAZESİ HALA VURULDUKLARI YERDE

Şırnak'ta devlet güçlerinin saldırılarında katledilen 2 gencin cenazesinin hala vuruldukları yerde olduğunu ve dün gece de bir gencin daha katledildiğini hatırlatan Bazencir, “Saldırılar ne zamana kadar sürer onu bilmiyoruz ama bizler kadınlar olarak Seve'nin, Fatma'nın ve Pakize'nin mücadelesini sürdüreceğiz, asla yılmayacağız" dedi.

Bazencir’in ardından söz alan Fatma Kartal isimli Barış Annesi de , "Bizleri katleden, bizleri tanımayan AKP devletini bizler de artık tanımıyoruz. Onlar öldürdükçe bizim mücadelemiz büyüyecek" şeklinde konuştu.

...