Kadınlar, savaş suçu işleyen AKP'yi protesto etti

Ankara ve Siirt'te kadınlar, Varto'da katledilen YJA Star savaşçısı Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) infaz edilmesi ve cansız bedenine işkence yapılmasını protesto etti.

Ankara ve Siirt'te kadınlar, Varto'da katledilen YJA Star savaşçısı Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) infaz edilmesi ve cansız bedenine işkence yapılmasını protesto etti. Eylemde, AKP ve Erdoğan'a sert tepki gösterilirken, savaş suçu işlendiği vurgulandı.

ANKARA
Ankara Kadın Platformu üyeleri, YJA Star savaşçısı Kevser Eltürk'e (Ekin Wan) yönelik saldırıyı protesto etti. Yüksel Caddesi'nde bir araya gelen platform üyesi kadınlar, "Devlet, işkenceye soyunduğunda kadınlar direnişi giyiniyor" pankartını açtı.
Üzerinde Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının bulunduğu "Tüm ölümlerden sorumlusunuz" ve "Silopi, Varto, Silvan. Devlet katliam peşinde" yazılı dövizler taşıyan kadınlar, "Katil devlet Kürdistan defol" sloganı attı.

'SAVAŞ SUÇU İŞLENDİ'

Ankara Kadın Platformu Üyesi Pelin Kalkan tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye yanıyor. Silvan yanıyor. Varto yanıyor. Şemdinli yanıyor. AKP kan, katliam, ırkçılık ve kadın düşmanlığı üzerinden iktidarını güvence altına almaya çalışıyor. Devlet, Ekin'i soyarken, kendi tecavüzcü erkek egemenliğinin üzerindeki örtüyü yeniden kaldırmış, kadın düşmanlığını, hiçbir değere saygı olmadığını, savaş suçlusu olduğunu gözler önüne sermiştir. Ancak saldırıları umdukları sonucu yaratmamıştır" denildi.
Eylemde, kadınların barış mücadelesini yükselteceği mesajı verildi.

SİİRT
Eltürk'ün (Ekin Wan) cenazesine yönelik yapılan işkence ve insanlık dışı uygulamayı Siirt'te de KJA bileşenleri, yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı. 
KJA adına açıklama yapan Şehnaz Tanış, militarist tekçi zihniyetin savaş politikalarının kirliliğini, tecavüz kültürünü, Varto'da yeniden devreye soktuğunu kaydetti. Tanış, "Bu alçaltıcı hareketler '90'lı yıllarda Kürdistan halkına yapılan tecavüzlerin, işkencelerin ve katliamların tezahürüdür. Cenazelerimizi sınır kapılarında günlerce bekletme, katledilen gerillaların cenazelerine yapılan işkenceler savaş ahlakına aykırı olup, işkence ve cinsel suçlar Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçu olarak tanınmaktadır" dedi. 
Yaşananlara ilişkin soruşturma başlatılmasının talep edildiği eylem, "Jin jîyan azadî" sloganı ile son buldu.