Kadınlar Suruç katliamını tencere, tava çalarak protesto etti

Barış İçin kadın Girişimi, Suruç'taki katliamı Kadıköy’de zılgıtlar ve tencere tava çalarak protesto etti.

Barış İçin kadın Girişimi, Suruç'taki katliamı Kadıköy’de zılgıtlar ve tencere tava çalarak protesto etti. Kadıköy'de Eminönü İskelesi’nden, Beşiktaş İskelesi’ne yürüyen kadınlar, tüm kadınlara “Savaşa karşı barışın sesini yükseltme” çağrısında bulundu.

Kadıköy Eminönü İskelesi önünde bir araya gelen Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri, Suruç’taki katliamı iskele boyunca yaptıkları yürüyüşle protesto etti. HDP PM üyesi Arife Çınar ve barış annelerinin ön saflarda yerini aldığı yürüyüşte, kadınlar savaş politikalarını attıkları zılgıtlar ve çaldıkları tencere tava ile protesto etti.

“Reyhanlı …Diyarbakır…Suruç… savaşa karşı kadınlar mücadeleye” pankartı ve “Suruç’ta katliam var iyi değilim, iyi olmayacağım, iyi olmayın” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, DAİŞ ve destekçileri AKP’ye lanet yağdırdı. İskeleme meydanına gelen kadınlar anına açıklama Türkçe ve Kürtçe okundu.

ŞİMDİ ROBOSKİLİ KARDEŞLERİMİZE KARIŞTILAR

“Barış İçin Kadın Girişimi’nden bu ülkenin kadınlarına mektup” başlıklı açıklamada, şunlar belirtildi: “Kimimiz yüzünden hiç eksik olmayan Ezgi’yi, kimimiz Beşiktaş’tan Polen’i, kimimiz Maltepe’den Duygu’yu, Kadıköy’den Ece’yi, kimimiz ise Gezi’den, Validebağ’dan tanıyorduk elinden Trabzonspor bayrağını düşürmeyen Koray Çapoğlu’nu. Çok güzel insanlardı. Kendi elleriyle yaptıkları boncukları satmış, kazandıkları parayla oyuncak almış Kobanê’ye gidiyorlardı. Bazılarının dostları, yoldaşları Kobanê’yi DAİŞ’e karşı savunurken hayatını kaybetmiş, bazıları cephedeydi. Onları görmeye, hal hatır sormaya, belki kadınlara yaşam alanı tanımayan DAİŞ ile mücadeleye katılmak için gidenler vardı aralarında. Sonra hepsi birer birer satranç taşı gibi düştüler. Cesetleri yerde kaldı. Yerden kaldırmaya çalışanlara gaz sıkıldı. Öyle yalnız yattılar bir süre. Suruç halkı elverip kaldırıncaya denk. Şimdi Roboskili kardeşlerimize karıştılar.”