Kadınlar Varto'ya gidiyor

Kadın Özgürlük Meclisi, gerilla Kevser Ertürk'ün (Ekin Wan) öldürüldükten sonra çıplak bedeninin yerlerde sürüklendiği Varto'ya gideceğini duyurdu ve kadınlara "Varto'ya gidelim" çağrısını yaptı.

Kadın Özgürlük Meclisi, gerilla Kevser Ertürk'ün (Ekin Wan) öldürüldükten sonra çıplak bedeninin yerlerde sürüklendiği Varto'ya gideceğini duyurdu ve kadınlara "Varto'ya gidelim" çağrısını yaptı.

Kadın Özgürlük Meclisi, gerilla Kevser Ertürk’ün (Ekin Wan) öldürüldükten sonra çıplak bedeninin yerlerde sürüklendiği Varto'ya gideceğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan KÖM, "Kadın gerilla Kevser Ertürk'ün (Ekin Van) neden çırılçıplak edildiğini çok iyi biliyoruz. Çünkü bu savaş Kürtlere olduğu kadar, topluma ve kadınlara karşı açılmış bir savaştır. İtirazın hiçbir türlüsüne tahammül edemeyenlerin kadın bedeninin çıplaklığı üzerinden toplumu ve kadınları aşağılama, korkutma, sindirme çabasıdır. Oysa bugün devlet Ekin'i soyarken, kendi tecavüzcü erkek egemenliğinin üzerindeki örtüyü yeniden kaldırmış, kadın düşmanlığını, hiç bir değere saygısı olmadığını, savaş suçlusu olduğunu gözler önüne sermiştir. Bizler ise direnişimizi giyindik ve herhangi bir erkek devlet şiddeti bizi bu direnişten koparamaz" dedi.

1990'larda da kadın gerillaların aynı saldırganlığa maruz kaldığına dikkat çeken KÖM, "İşte müzakere ve Dolmabahçe mutabakatı, bunların sorumlularının ortaya çıkması ve 90'larda yaşadıklarımızın bir daha asla tekrarlanmaması için gerekli düzenlemeleri içeriyordu. Bu mutabakat yok sayılarak Türkiye'nin demokratikleştirilmesi engellenmiş toplum amansız bir savaş ortamına sürüklenmiştir" diye belirtti.

Kürt kadınlarını yalnız bırakmamak için kadınları Varto'ya çağrın KÖM, şunları belirtti: "Varto'ya kadın dayanışmamızı, insanlığımızı, sevgimizi ve saygımızı götürelim. Bir daha 90'ların yaşanmasına, ülkemizde bizim adımıza katliam yapılmasına Varto'dan başlayarak dur diyelim. Varto'da kadın dayanışmasını yükseltmek, Varto'daki bu devlet şiddetine ve tehdidine tanıklık etmek zorunda kalan kadınlarla dayanışmak isteyen tüm kadınlarla 19 Ağustos Çarşamba günü 13.00'de Varto’da buluşuyoruz."