Kadınlardan Öcalan'a kart eylemi

Strasbourg'da TJK-E üyesi kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a kartpostal gönderme eylemi yaptı.

Strasbourg'da TJK-E üyesi kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a kartpostal  gönderme eylemi yaptı.

TJK-E üyesi kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla zincirleme eylemler yapmaya devam ediyor. Dün öğle saatlerinde Alman konsolosluğunda eylem yaparak dosya veren kadınlar akşam saatlerinde ise Sayın Öcalan'a kartpostal gönderme eylemi yaptı. 

Eylemde “Biz kadınların varlık sebebi olan, bize özgürlüğümüzü veren, kadına toplum içinde saygınlık kazandıran Önderimiz Öcalan özgürleşene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” diyen kadınlar AKP hükümeti ve saray soytarısı Erdoğan’ın keyfi ve hukuk dışı uygulamalarıyla özellikle son 8 aydır Öcalan üzerinde ağır ve kesintisiz bir tecrit olduğunu belirtti.

Eylemde şunlar vurgulandı: “Biz kadınlar bu tecridi kırmak için her yola başvuracağız ve eylemlerimizi sürdüreceğiz. Bu eylemlerimizle tecride ve Kürdistan'daki katliamlara sessiz kalan Avrupa'da kamuoyu yaratmak, katliamlara dikkat çekmek ve Avrupa kurumlarının görevlerini yapmasını sağlamak istiyoruz. Artık sadece tecridin de kaldırılması değil, Sayın Öcalan özgürleşene kadar biz kadınlar eylemlerimize devam edeceğiz ve bize durmak haram. Bütün kadınlar Öcalan için alanlara çıkmalı.”