GÖRÜNTÜLÜ

Karadeniz’den iki yürek Kürt halkı için nöbette

Viyana'da Kürt Kadın Derneği AVESTA üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Kuzey Kürdistan'daki AKP terörünü protesto etmek için tek kişilik bir eylem düzenledi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Kürt Kadın Derneği AVESTA üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Kuzey Kürdistan'daki AKP terörünü protesto etmek için tek kişilik bir eylem düzenledi.

Başkent Viyana'nın en işlek merkezlerden olan Stephansplatz’da bir Karadenizli Avesta üyesi özgürlük ve sessizlik eylemi gerçekleştirdi.

Viyana’da kadınların düzenlediği eylem dün de devam etti. Avesta Kürt Kadın Derneği üyesi Trabzonlu bir Laz kadın ağzı kapalı bir şekilde sandalye üzerinde oturarak, Türk devletinin terörünü protesto etti. Karadenizli eylemci, "Yüreğim iki oda, birisi Haki Karer birisi de Kemal Pir. İkisinin Kürt aşkı beni eyleme çağırıyor. Kürt halkı Amed'de, Cizre'de, Silvan’da, Nusaybin’de bombalar altındayken bizlerin sessiz kalması düşünülemez" diyerek Kürt halkı özgürleşene kadar Kürtler üzerindeki zulüm kalkana kadar bütün Türkiye halklarının Kürt halkının yanında olmasını diyerek herkesi eylemlere çağırdı.

"Sayın Öcalan sadece Kürt halkının değil bütün Türkiye ve Ortadoğu halklarının, ezilenlerin Önderidir” diyen eylemci Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan esaret altındayken halkların özgür olamayacağını sözlerine ekledi. Öcalan’ın özgürlüğü için burada olduklarını da vurgulayan eylemci herkesi Öcalan’ın özgürlüğü için harekete geçmeye çağırdı.

Yoğun ilgi gören eylemde çok sayıda eyleme ilişkin ve Öcalan’ın hayatinin yazıldığı Almanca ve İngilizce bildiriler dağıtıldı.

Eylemde ayrıca Viyana Demokratik Güç Birliği tarafından bugün parlamento önünde yapılacak olan büyük mitinge çağrı bildirileri dağıtıldı.