KCD-E’den Paris’e çağrı

KCD-E, yarın Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Leyla Şaylemez için yarın kitlesel bir yürüyüş yapılıyor. KCD-E yaptığı açıklama ile Avrupa’da bulunan Kürdistanlıları ve dostlarını yürüyüşe katılmaya çağırdı.

PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Üyesi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez’ı Fransa’nın başkenti Paris’te katledilişinin 3’ncü yılında anma etkinlikleri düzenleniyor. Başkent Paris’te bir haftadır devam eden anma etkinliği yarın “Adalet istiyoruz” sloganıyla kitlesel bir yürüyüş ile son buluyor. Kürtler yarın saat 10.00'da Gare du Nord'da toplanıp, buradan Bastille Meydanı’na kadar yürüyecekler.

Avrupa Kürt kurum ve kuruluşlarının çatı örgütü olan KCD-E yaptığı açıklama ile Avrupa’da bulunan Kürdistan ve dostlarını Paris’e çağırdı.

‘KÜRTLER ADALET İSTİYOR’

KCD-E açıklamasında, 2013 yılında Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'ın 3’ncü yılında saygıyla andıkları belirtilerek, “Kürdistanlıların 3 yıldır sistemli bir biçimde sürdürdüğü adalet isteme arayışını 9 Ocak'ta büyük merkezi yürüyüş ve mitingle taçlandıracağı eyleminin arifesinde, Kürdistan'da Türk devleti tarafından 3 Kürt kadını daha hunharca katledilmiştir. Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır'ın Silopi'de Türk devletinin infaz etmesi, Paris katliamının kimler tarafından yapıldığı da açığa çıkan bir gerçeklik olmuştur. Evet, 2013 yılında Paris'te öldürülen 3 Kürt kadını da, 5 Ocak 2016 yılında vahşice katledilen 3 Kürt kadını da, Sur'u, Silopi'yi, Şırnak'ı, Nusaybin'i, Cizre'yi de yakıp yıkan, Kürt gençlerini, çocuklarını oluşturduğu özel DAİŞ çeteleri ile hunharca katleden de Türk devletidir” denildi.

‘HER KES PARİS’TE OLMALI’

KCD-E açıklamasında, Türk devletinin Kürtleri yok etmeyi hedeflediğini hatırlatılarak, “Sri Lanka modeli adı altında halkımıza karşı dayatılan ‘Çökertme’ planı ile tamamen imha ve soykırımı hedefleyen Türk devleti Başkan Apo'yu tamamen tecrit ederek, sürecin dışında tutarak, büyük bir tecrit ve baskı politikasıyla soykırım hedefine ulaşmak istiyor. Bunun için şehirleri yakıp yıkıyor, kadınları infaz ediyor, çocukları hunharca katlediyor, gençleri kaçırarak cansız bedenlerini karanlık  labirentlere bırakıyor” vurgusunda bulundu.

Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ı DAİŞ emiri olarak nitelendirilen KCD-E açıklamasında şu çağrıda bulundu: “Türk devletinin, DAİŞ’in emiri Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun tüm bu vahşi uygulamalarına, karanlık cinayetlerine, infazlarına ve soykırım çabalarına rağmen halkımız büyük direniyor, büyük savaşıyor ve çok iyi biliyoruz ki büyük bir zaferle bu mücadeleyi başarıya götürecektir. Bıkıp usanmadan, AKP faşizmine boyun eğmeyen, Erdoğan'ın biat istemine diz çökmeyen ve büyük direnen Kürt kadınları ve Kürt gençlerinin direnişlerine sahiplenmek, katledilen Kürt kadınlarının kanlarını yerde bırakmamak, Paris'te vahşice öldürülen Sara, Rojbin ve Ronahi yoldaşlarımızın katillerinden hesap sormak için Avrupa'da yaşayan Kürdistan halkını ve dostlarını büyük direnmeye, Başkan Apo'nun özgürlüğünü güçlü bir biçimde haykırmaya, 9 Ocak'ta (yarın) Paris'te yapılacak büyük yürüyüş ve mitinge katılarak Sara-Rojbin- Ronahi-Sêvê-Pakize ve Fatma yoldaşlarının hesabını sormaya çağırıyoruz.”