KJA: Arzu Yıldız hakkındaki karardan dönülsün

KJA, yargının Gazeteci Arzu Yıldız'a dönük mesleği ve anneliğini hedefleyen kararına tepki gösterdi. Karardan vazgeçilmesini isteyen KJA, tüm tutuklu gazetecilerin de serbest bırakılmasını istedi.

Özgür Kadın Kongresi (KJA), Gazeteci Arzu Yıldız'ın yargılanmasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
"Erkek egemen zihniyet,  bu dönemde,  bir yandan kadının cinsiyet kimliğini yok sayarak onu yalnızca annelikle sınırlamış, diğer yandan da anneliğe tarihte görülmemiş saldırıların müsebbibi olmuştur" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

TAYBET ANA VE ANNELİK İKİYÜZLÜLÜĞÜ...

"Bu zihniyetin 'annelik' ikiyüzlülüğü Taybet Ana’nın 7 gün boyunca sokak ortasında bırakılan cenazesiyle ayyuka çıkmıştır, bu asla unutulmamalıdır. Şimdi bir kez daha kadının cinsiyetinin,  mesleğinin ve anneliğinin gazeteci Arzu Yıldız şahsında yargılandığını görüyoruz.
Türkiye’de,  17 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla, 36 gazetecinin tutuklu olduğu bir ülke olarak basın ve ifade özgürlüğünün ayaklar altına alındığı bir dönemi daha yaşatılmaktadır. Gazeteci Arzu Yıdız’ın gazetecilikten ötürü cezalandırılırken bir de anneliğinin,  yargılanması ve hatta cezalandırılması içinde bulunulan sürecin cinsiyetçi yüzünü dışa vuruyor.
Annenin vesayetini, çocukla ilgisi bulunmayan bir konudan dolayı yargılamak bir yandan çocuğun bir yandan da annenin hukukun temel ilkelerine aykırı olarak cezalandırılmaları anlamına gelmektedir. Hukuk ve adalet herkesin ama en çok çocukların hakkıdır. Arzu Yıldız'ın gazetecilik mesleğinden dolayı yargılanması bir yanlışken, çocuklarının vekâletinin alınması kararı da katmerli yanlış haline getirilmiştir."
KJA, açıklamasının sonunda tutuklu tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını isterken, "Arzu Yıldız ve çocuklarına yönelen bu yargı kararından da bir an önce dönülmesini umuyoruz" dedi.