KJA: BİKG'nin İstanbul ve Amed'deki eylemlerine katılalım

Özgür Kadın Kongresi'nin (KJA), AKP'nin katliamlarına karşı 31 Ocak ile 5 Şubat'taki İstanbul ve Kürdistan'daki kadın eylemlerine katılım çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan KJA, AKP'nin bebek, çocuk, kadın ve yaşlı dinlemeden sivilleri katlettiğine dikkat çekerek, siyasi soykırım operasyonlarının da sürdüğünü belirtti. 
Açıklamada, "Yürütülen bu kirli savaşta 'önce kadınları yok edin' emri verildiği açıktır. Cumhurbaşkanı 'tek adam' olma sevdası ile, önünde engel gördüğü  Kürt Özgürlük Hareketi'ne, demokratik tüm güçlere, kurumlara, kişilere karşı 'anayasayı, yasaları tanımayın' talimatını vermiştir. Medya ile işbirliği içinde 'büyük temizlik operasyonu' diyerek Kürdistan'da başlattığı yok etme operasyonlarına karşı çıkan, demokrasi ve barıştan yana konuşanları da terorize ederek 'düşman', 'ihanetçi' ilan etmiştir" denildi.

'KÜRT HALKI ASLA BOYUN EĞMEYECEK'

"Bu sadece Kürt halkına dair açılan bir savaş değildir, bu Türkiye'deki tüm halklara ve haklara dair açılan bir savaştır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Kürt halkı asla boyun eğmeyecek. Direniş büyüyerek devam edecek. Bu vahşi uygulamalar Türklük adına , bölünmemek için yapılıyor denilse de, esas kaybeden Türkiye halklarıdır. Bu yüzden tüm Türkiye halklarını, vicdanlı tüm insanları DAİŞ'leşen bu zihniyete karşı net ve onurlu  bir şekilde karşı çıkmaya çağırıyoruz.

'TÜM KADINLARI YAŞAMDAN YANA DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Barış için Kadın Girişimi'nin başlattığı 'Ölümden değil, yaşamdan yanayız' kampanyasını KJA yapısı olarak bizler de destekliyor ve kampanya içeriğinde geçen imza kampanyasına katılım sağlayarak, tüm kadınları yaşamdan yana imzalarını atmaya çağırıyoruz. 
BİKG üyelerinin 'Ölümden değil, yaşamdan yanayız, barış ve hakikat hakkımızı savunuyoruz' sloganıyla 31 Ocak Pazar günü, İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda saat 13.00'te yapacakları barış halayına, zılgıtlarıyla tüm kadın arkadaşlarımızı katılım yapmaya çağırıyoruz.
5 Şubat'ta Diyarbakır’da büyük kadın yürüyüşü başlatacak olan BİKG, 6 Şubat'ta Sur’da barış nöbeti tutacak. Kürdistan katılımın yanı sıra, Adana, Bursa, Ankara, Kocaeli, Mersin, Antalya, İstanbul’dan da kadın arkadaşlarımız yürüyüş ve nöbete katılım sağlayacaklar. KJA lı tüm kadınları da katılım yapmaya davet ediyoruz.

'DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ'

Savaş çözüm değildir, KJA olarak onurlu bir barışın sağlanması adına, demokratik eylem haklarımızı sonuna kadar kullanarak direnişe ve çözümsüzlüğe, bu katliamlara karşı direneceğiz, ve bu anlamda ses veren, tüm kadınlarla daha da sesimizi büyüterek direnişi büyüteceğiz."