KJA Daimi Meclisi'nden sonuç bildirgesi

KJA Daimi Meclisi'nin düzenlediği toplantının sonuç bildirgesinde, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın güvenlik, sağlık ve özgürlüğünün esas alınarak müzakerelere başlanması gerektiği vurgulandı.

KJA Daimi Meclisi'nin düzenlediği toplantının sonuç bildirgesinde, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın güvenlik, sağlık ve özgürlüğünün esas alınarak müzakerelere başlanması gerektiği vurgulandı.
KJA Daimi Meclisi, 20 Haziran'da Amed'de düzenlediği toplantının sonuç bildirgesini açıkladı.

'KADIN ÖZGÜRLÜK HAREKETİNİN EMEĞİ'

Sonuç bildirgesinde, HDP'nin seçimlerdeki başarısının Türkiye halklarının başarısı olduğu belirtilerek, seçim boyunca kontra güçlerce yapılan saldırılarda yaşamını yitiren ve yaralananlara minnet borçlu olunduğu vurgulandı.
HDP’nin seçimlere eşit temsiliyet perspektifi ile girmesinin başta Türkiye’de, Ortadoğu ve dünyada büyük yankı uyandırdığı, dünya kadın hareketlerine ilham kaynağı olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Meclisimiz siyasette kadın temsiiyet oranın ‘yükselmesini kadın özgürlük hareketinin büyük bedelleri ve emeği’nin bir sonucu olarak değerlendirmiştir."
Bildirgede, şu ifadelere yer verildi: "7 haziran seçimlerinin sonuçları demokratik ulus perspektifinin Türkiye halklarınca beden bulduğunu göstermiştir. Bunda Türkiye ve Kürdistan'da seçim çalışmalarına kadın emeği ve rengiyle katılımın öncülüğü değerlendirilmiş, demokrasi ve özgürlüğe giden yolun kadının örgütlü katılımından geçtiği gerçekliği seçimlerde bir kez daha ortaya konmuştur. Bu seçimde açığa çıkan başarının sadece Türkiye’yi değil tüm Ortadoğu’yu etkileyebilecek sonuçlara yol açacağı değerlendirilmiştir. Tel Ebyad-Girê Spi'nin özgürleştirilmesi birbirini güçlendiren devrimsel ve radikal demokrasi hamleleri olarak ele alınmış, bu sonuçların çok yönlü değerlendirilerek yeni demokrasi hamlelerine dönüştürülmesinin acil görevler olarak açığa çıktığı belirtilmiştir.

'MÜZAKERE SÜRECİ BİR AN ÖNCE BAŞLATILMALI'

Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’ın seçimlere parti ile girilmesi gerektiği, ulaşılabilecek zafer durumunu öngörmesi halkımızın ve demokrasi blokunun bu inançla ve kararlılıkla katılımının başarı kaynağı olduğu belirtilmiştir. Rojava kadın devrimi kadınlar olarak umudumuz, gücümüz ve moral kaynağımız olmuştur. Kadın düşmanlığı ve özgürlüğüne karşıt olan AKP politikalarına karşı Kürdistan ve Türkiyeli kadınlar sırtını bunlara dönmekle kalmamış AKP şahsında gerici erkek egemen yapının oluşturduğu barajlara karşı kadın emeğiyle demokrasi ve özgürlükler önündeki barajlar yıkılmıştır."
Müzakere sürecinin bir an önce başlatılması ve Öcalan'ın başmüzakereci olduğunun belirtildiği bildirgede, Öcalan'ın özgürlüğü, sağlığı ve güvenliğinin esas alınması gerektiği ifade edildi.
Bildirgede, koalisyon tartışmalarına ilişkin, kadınların sürece dahil olması, halklar ve kadınlar lehine yeni anayasa oluşturma sürecinde aktif rol alması gerektiğine işaret edildi.