KJA'dan AKP'ye: Operasyonlara son ver, müzakereye geç

KJA, AKP'ye seslenerek, siyasi-askeri operasyonlara son verilmesini ve müzakereye geçilmesini istedi.

KJA, AKP'ye seslenerek, siyasi-askeri operasyonlara son verilmesini ve müzakereye geçilmesini istedi.
Özgür Kadın Kongresi (KJA), yazılı açıklama yaparak, AKP hükümetinin siyasi-askeri operasyonlara derhal son vermesini istedi.
7 Haziran  2015 Genel Seçimleri'nde tek başına iktidar olma şansı yakalayamayan ve  yenilgiyi kabul edemeyen AKP'nin, topyekun savaş kararı alarak  demokratik  çözüm sürecinin  devam etmesinin mümkün olmadığını gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

'GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARMADILAR'

"Kürdistan'da bir yandan hava ve  kara operasyonları başlatılmış; diğer yandan  köy yakma, doğayı yakıp yıkma, yargısız infaz, gözaltı ve tutuklamalarla  insanlık suçu işlenmeye başlanmıştır. 25 Temmuz 2015 tarihinden bugüne denk binlerce kişi keyfi bir şekilde  gözaltına alınmış, yüzlercesi tutuklanmıştır. Tek başına iktidar olma uğruna ülkeyi erken seçime götürme hazırlığı yapan Geçici AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı, tüm muhalif kesimlere bu şekilde gözdağı vermek istemekte ve operasyonların devam edeceğini itiraf etmektedir. Gözaltı  ve tutuklamalarla seçmen iradesinin tahakküm altına alınabileceğini düşünmek, geçmişten ders çıkarılmadığının ve içinde bulunulan  gafletin göstergesidir."

'ÇATIŞMASIZLIK SAĞLANMALI, MÜZAKEREYE GEÇİLMELİ'

KJA, çatışmasızlık koşullarının bir an önce  yaratılabilmesi, 7 Haziran öncesinde var olan kısmi diyalog sürecinin müzakerelere dönüşebilmesi için siyasi iktidarı askeri ve siyasi operasyonlara son vermeye davet etti.