KJA'dan 'tacizci' Karakuş hakkında suç duyurusu

KJA, AKP medyası tarafından kullanılan ve kadın mücadelesine hakaret eden Mehmet Karakuş adlı şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özgür Kadın Kongresi'nin (KJA) avukatları, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na, 'Çiyager' lakaplı Mehmet Karakuş'un kadın mücadelesine dönük hakaretleri dolayısıyla suç duyurusunda bulundu.
Avukatlar Gülşen Özbek, Zeynep Isık, Gülşen Demir, Semra Balyan ve Keziban Yılmaz tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, "28 Ocak 2016 tarihinde Akşam Gazetesi, Sabah Gazetesi ve Star Gazetesi'nde derneğimize yönelik gerçekleşen haberler nedeniyle gazetelerin yayın organlarının yetkilileri, haberde imzası bulunan Kemal Güneş adlı muhabir ve haber kaynağı olarak gösterilen Çigayer lakaplı Mehmet Karakuş hakkında kamu davası açılması ve kamu davasına katılma talebinde bulunuyoruz" denildi.

'GERÇEK DIŞI BEYANLAR İÇERİYOR'

Dilekçede, şunlar ifade edildi: "28 Ocak 2016 tarihinde Akşam Gazetesi, Sabah Gazetesi ve Star Gazetesi'nde müvekkil derneğin adı kullanılmak suretiyle Kemal Güneş adlı gazeteci olduğunu belirten kişi tarafından Çiyager lakaplı Mehmet Karakuş isimli kişi ile yapılmış bulunan bir röportaj yayınlanmıştır. Röportaj içeriğinde müvekkil dernek  faaliyetleri  kriminalize edilme amaçlı gerçek dışı beyanlar içermektedir. Kemal Güneş imzalı Mehmet Karakuş adlı kişi ile yapılan röportaj ve haber içeriğinde  müvekkil dernek farklı bir yapılandırma ile ilişkilendirilerek yasa dışı olarak yansıtılmış ve müvekkil dernek tarafından yapılmayan faaliyetler anlatılmak suretiyle toplum

içindeki saygın duruşu zedelenmeye çalışılmıştır."

TACİZCİ

AKP medyası, tanınmamasına rağmen Karakuş'u 'ünlü Kürt sanatçı' diye sunmuştu. 
Karakuş'un, eşi tarafından terk edildiği ve bir komşusu olan kadına da tacizde bulunduğu öğrenilmişti.