KJA’dan YJA STAR gerillasi Eltürk‘ün ailesine taziye ziyareti

KJA aktivistleri Muş’un Varto İlçesinde yaşamını yitiren ve polisler tarafından çıplak fotoğrafı çekilerek teşhir edilen Kevser Eltürk (Ekin Wan)’ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Muş’un Varto İlçesinde yaşamını yitiren ve ardından polisler tarafından işkence yapıldıktan sonra  fotoğrafları çekilerek bedeni teşhir edilen YJA STAR gerillası Kevser Eltürk’ün  VAN’ın Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan ailesini ziyaret etti. Özgür Kadın Kongresi (KJA) Başkanı Ayla Akat Ata, KJA  Sözcüsü Elif Kaya, HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Van Büyükşehir  Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, İlçe Belediye Kadın Eşbaşkanları, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin,  HDP-DBP İl yöneticileri ile KJA Aktivistleri Kevser Eltürk’ün annesi Delal Eltürk ve ailesi ile görüşerek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Burada konuşan  KJA Başkanı Ayla Akat Ata, Kürt halkının yüzyıldır bu zulümleri yaşadığını ve buna karşı mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etti. Ekin Wan’ın bedenine yapılmış insanlık dışı saldırıyı kabul etmediklerini ve hukuki yollara başvuracaklarını kaydetti. Ata,  “Yaşanan savaşın en büyük sonucu ortaya çıkan kadın devrimidir. Ağrı isyanında ‘Hayali Kürdistan burada meftundur’ diye yazanların zulmüne rağmen bugün Kürt halkı her yerde ayaktadır ve Rojava’da hayal dedikleri durumu gerçekleştirmek üzeredir. Bu Rojava’da bütün dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir“ dedi.

Kürt halkının ağır bedellerle bu noktaya geldiğini ve bundan geri adım atmayacağını kaydeden Ata, şunları söyledi:

“Eğer bizler mücadele etmezsek çok daha büyük zulümlerle karşı karşıya kalırız. Muş Valiliği olaydan günler sonra halkın tepkisi üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. Eğer biz mücadele etmeseydik bu açıklamayı bile yapmazlardı. Bu saldırı hepimize yapılmıştır. Şehit Kürdistan’ın şehididir.”

DELAL ELTÜRK: BU ZULÜM HEPİMİZE YAPILMIŞTIR

Anne Delal Eltürk ise, Kürt halkının birlik içinde olması gerektiğini söyledi. Kürt halkının birlikte hareket etmediği sürece bu zulümlere maruz kalacağını kaydeden Delal Eltürk, Kürt halkını birlik içinde mücadele etmeye çağırdı. Kızının bedenine insanlık dışı işkenceler yapıldığını söyleyen Anne Eltürk, “ Bu zulüm,  bu saldırı hepimize yapılmıştır. Bunu yapanları bir kez daha lanetliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Ata ve beraberindekiler olaya ilişkin geniş kapsamlı bir basın açıklamasının yapılacağı Muş’a doğru hareket etti.

 

...