KJA: Hayatımızı da irademizi de teslim alamayacaksınız

İstanbul Kongreya Jinên Azad (KJA) üyesi kadınlar, "İrademe dokunma" sloganıyla Galatasaray'da açıklama yaptı.

İstanbul Kongreya Jinên Azad (KJA) üyesi kadınlar, "İrademe dokunma" sloganıyla Galatasaray'da açıklama yaptı. “Hayatlarımızı da irademizi de teslim alamayacaksınız” diyen kadınlar, Saray darbesine, yıkım ve katliamlara karşı kadınların bir arada mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

HDP milletvekillerinin dokunulmazlığın kaldırılması girişimine bir tepki de KJA’lı kadınlardan geldi. “İrademe dokunma” şiarıyla Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, Saray ve AKP hükümetine, “Hayatlarımızı da irademizi de teslim alamayacaksınız” mesajını verdi. Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde, “İradesizleştirme ve teslim alma saldırılara karşı hep beraber güçlüyüz” pankartını açan kadınlar, hep bir ağızdan, “Jin jiyan azadî”, “Vekilime, irademe dokunma” sloganlarını attı. KJA’lı kadınlar adına açıklamayı Yağmur Kaya okudu.

7 HAZİRAN İNTİKAMI VEKİLLERE DÖNÜK DARBE SÜRECİYLE DEVAM EDİYOR

“AKP iktidarının 7 Haziran seçimleri öncesi Sayın Abdullah Öcalan’la görüşmelerin sonlandırılması ve patlatılan bombalarla başlattığı savaş konsepti, mecliste halkın iradesini temsil eden HDP vekillerine karşı geliştirdiği darbe süreci ile devam etmektedir” diyen Kaya, AKP’nin çökertme adını verdiği bu savaşla toplumun en dinamik ve mücadeleci kesimini teslim alınarak, dikta rejimini hayata geçirmeye çalıştığına işaret etti. AKP’nin meclisiyle, ordusuyla, yargısıyla, basınıyla Cizre, Sur, Nusaybin ve Silopi’de aylardır dayattığı savaşta her türlü vahşi yöntemleri kullandığını, Kürt halkının ilmik, ilmik ördüğü Rojava devrimini yok etmek adına DAİŞ barbar çetelerini desteklediğini hatırlatan Kaya, bununla da yetinmeyen iktidarının Türkiye batısında patlatılan bombalarla kendisine muhalefet eden tüm kesimleri sindirmeye çalıştığını, öldüremediklerini tutuklattığını söyledi.

MÜZAKERELE GERİ DÖNÜLSÜN

Tarihten ders çıkartmayan hükümetin Türkiye’nin ve Kürdistan’ın her tarafına yaydığı çatışmalarla halkların geleceğini felakete sürüklediğine dikkat çeken Kaya, bu felaketin önüne geçmek için yarım bırakılan müzakere sürecinin yeniden başlaması, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması, Kürt sorununun çözümünde demokratik süreçlerin işletilmesi gerektiğini altını çizdi.

“Bizler bu topraklarda yaşayan halklar olarak, irademizin teslim alınması adına defalarca darbe süreçleri yaşadık” diyen Kaya, “Biz kadınlar, Saray darbesine, tüm kirli politikalara, yıkım ve katliamlara karşı; devlet, koca, baba otoritesi altında yaşamaya etmeye çalışanlara karşı, bir arada ve birbirimizden güç alarak mücadeleye devam ediyoruz. Hayatlarımızı da irademizi de teslim alamayacaksınız” dedi. 

...