KJA’lı kadınlar: Erdoğan devleti hendeklere gömülmeye mahkumdur

KJA İstanbul Koordinasyonu, Kürdistan’daki devlet katliamlarını ve giderek yoğunlaşan kadın infazlarını İstanbul’un üç noktasında protesto etti.

KJA İstanbul Koordinasyonu, Kürdistan’daki devlet katliamlarını ve giderek yoğunlaşan kadın infazlarını İstanbul’un üç noktasında protesto etti. Bu noktalardan bir olan Bakırköy Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, AKP ve Saray’ın soykırımcı politikalarına teslim olmayacaklarını vurguladı. Kadınlar, “Kürdistan’da kadın ve gençlik öncülüğünde gelişen direnişte Kürt kadınlarını katleden Erdoğan devleti ve onun işbirlikçilerinin zihniyeti hendeklere ve barikatlara gömülmeye mahkumdur” dedi.

“Direnmek Yaşamaktır” şiarıyla Bakırköy Meydanı’nda bir araya gelen KJA İstanbul Koordinasyonu, Kürdistan’daki devlet katliamlarını ve İstanbul’daki kadın infazlarını protesto etti. Barış Annelerinin barışı simgeleyen beyaz tülbentleriyle ön safhada yerini aldığı protestoda, devlet tarafından infaz edilen Ekin Wan, Dilek Doğan, Suruç şehitleri, Dilan Kortak, Meryem Ana, Selamet Yeşilmen, Yeliz Erbay, Şirin Öter ve çok sayıda kadının fotoğrafları taşındı.

5 Haziran’dan bu yana devlet tarafından katledilen kadınların resimlerin yer aldığı, “Kadın katili devlet. Kadınların öfkesi katilleri boğacak” pankartını açan kadınlar, devletin kadın kırımı karşısında direneceklerini vurguladı. Kadınlar, hep bir ağızdan, “Jin jiyan azadî”, “Diren Amed, kadınlar seninle”, “Kürdistan halkı yalnız değildir”, “Kadınların öfkesi katilleri boğacak” sloganlarını attı. Meydanda bir kadının provokasyon yaratma girişimine de KJA’lı kadınlar izin vermedi. Irkçı provokasyona “Bijî berxwedana Kurdistan” sloganları ile karşılık verdi.

‘TEK ADAMLIK DİKTATÖRLÜĞÜ KABUL ETMEYECEĞİZ’

Protestoda ilk sözü KJA İstanbul üçüncü Bölge Sorumlusu Gülistan Aydın aldı. Bugün burada AKP’nin siyasi kadın infazlarına ve Kürdistan’daki katliamlarına dikkat çekmek için toplandıklarını belirten Aydın, 7 Haziran seçiminin yenilgisini hazmedemeyen AKP’nin kadın, genç kırımına başladığını söyledi. Kürdistan’da devletin kadın, genç, yaşlı demeden katliam yaptığını hatırlatan Aydın, kadınlar olarak bu DAİŞ zihniyetine geçit vermeyeceklerini vurguladı. Hükümetin kadınların dik duruşu karşısında korktuğunu kaydeden Aydın, “Tek adamlık diktatörlüğü kabul etmeyeceğiz, Kürdistan’daki kırıma sessiz kalmayacağız” dedi.

‘KADIN İNFAZLARI 70’İ AŞTI’

Gülistan Aydın’ın ardından açıklamayı KJA İl Koordinasyonu üyesi Zerya Erdoğan okudu. Özyönetim ilanlarıyla birlikte devletin Silopi, Cizre, Şırnak, Nusaybin, Dargeçit, Sur’da kadın ve çocukları katlederken, İstanbul’da da son birkaç hafta içerisinde 5 devrimci kadını katlettiğini hatırlatan Erdoğan, 5 Haziran’dan bugüne devlet eliyle katledilen kadın sayısının 38’i Suruç ve Ankara’da olmak üzere, 70’i aştığına dikkat çekti. Kürdistan’da kapısının önünde, evinin içinde ya da yolda yürürken vurulan Selamet Yeşilmen, Taybet İnan, Zeynep Yılmaz ve Hediye Şen’in bu kadınlardan sadece birkaçı olduğunu hatırlatan Erdoğan, İstanbul’da ev baskınlarında katledilen Günay Özaslan, Dilek Doğan, Dilan Kortak, Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in infazlarında gerekçesi hendek değil, halk iradesi ve bu iradeyi sahiplenme olduğu açık ortada olduğunu altını çizdi.

‘HER YERDE KOBANÊ RUHUYLA DİRENECEĞİZ’

Özelde Kürdistan topraklarında ve genelde tüm Türkiye’de gelişen iç savaşa karşı direnişin özgürlükten ve demokrasiden yana olan tüm kesimleri sardığını ifade eden Erdoğan, erkek egemen, katliamcı devlet zihniyetinin bu direnişi ve kadın iradesini kıramadığını gibi zulme karşı yükselen sesleri de kısamadığını vurguladı. “Kürdistan’da kadın ve gençlik öncülüğünde gelişen direnişte Kürt kadınlarını katleden Erdoğan devleti ve onun işbirlikçilerinin zihniyeti hendeklere ve barikatlara gömülmeye mahkumdur” diyen Erdoğan, “ Özyönetim direnişlerinde kadınların öncülük etmesiyle bu başarının zafere ulaşmaması mümkün değil. Nasıl ki Rojava’da demokratik öncülüğü kadın yapmışsa, Türkiye ve Kürdistan’ın her noktasında öncü yine kadın olacaktır. AKP hükümeti devleti bilmelidir ki onlar IŞİD’leştirkçe, Türkiye halkları Kobanê ruhuyla direnecektir” dedi.