KJA: Öcalan'ın özgürlük koşulları sağlanmalı

Özgür Kadın Kongresi (KJA), yazılı açıklama yaparak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük koşullarının sağlanarak başmüzakereci olarak kabul edilmesini istedi.

Özgür Kadın Kongresi (KJA), yazılı açıklama yaparak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük koşullarının sağlanarak başmüzakereci olarak kabul edilmesini istedi.
KJA tarafından yapılan açıklamada, 7 Haziran'daki genel seçimlere değinilerek, seçim sonuçlarının Ortadoğu başta olmak üzere Türkiye ve Kuzey Kürdistan halkları açısından demokratik bir zeminde tekrar buluşmanın önünü açtığı vurgulandı. Açıklamada, "Yeniden halkların kendilerini 'demokratik devrim' diyebileceğimiz tarihi evrenin başlangıcına tanıklık etmesinin koşullarını oluşturmuştur. HDP'nin başarısı Sayın Abdullah Öcalan'nın büyük düşünce gücünün pratikleşmesinin halklar ve kadınlar açısından yeniden bir doğuş niteliğinde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu büyük düşünce karşısında Ortadoğu, Rojava Devrimi ile yeniden şekillenirken dünya kamuoyunda büyük bir saygınlık ve hayranlıkla karşılanmıştır. Uluslararası dengelerin değişiminde de önemli bir etki düzeyini açığa çıkartmış, yeniden bir muhataplık durumuna evrilmiştir" denildi.

'SAVAŞ HÜKÜMETİNİ ORTAYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR'

HDP'nin başarısının kadın özgürlük mücadelesinin gelmiş olduğu düzey ve emeğinin sonucu olduğu, yeniden siyasette belirleyici bir rol alma iradesini açığa çıkarttığının ifade edildiği açıklamada, kadın temsiliyetinin bu düzeyde artmasının çözüm ve müzakere sürecinde  kadınların aktif rol ve sorumluluk almasını elzem kıldığı kaydedildi.
Açıklamada, şöyle devam edildi: "Seçim sonrası sürdürülen tartışmalar ortaya çıkan tarihi fırsatı değerlendirmekten ziyade Türkiye'yi yeniden bir kaos ortamına sürükleyip çözümsüzlüğü derinleştirme ve savaş hükümetini ortaya çıkarmaya dönük olmuştur. Bu kaos ve çözümsüzlük ortamından çıkmanın tek çıkış yolu Ortadoğu ve Türkiye'de oluşan demokratik zemini iyi okuyup halkların özgürlük özlemine sahip çıkmakla gerçekleşecektir."

'ÖCALAN BAŞMÜZAKERECİ KABUL EDİLMELİ'

Seçim sonuçlarının, Türkiye'nin demokratikleşmesinin Öcalan'ın özgürlük koşullarının sağlanarak baş müzakereci olarak kabul edilmesiyle mümkün olacağını gösterdiğine işaret eden KJA, "Başta Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasına dönük mücadele edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Türkiye halklarının ve kadınların geleceğinin statükocu güçlerinin tahakküm altına alınmaması için mücadelemizi yükselteceğimizi belirtiyoruz" dedi.