KJAR: Direnişi ve örgütlenmeyi büyütelim!

KJAR, fermanın 10’uncu yıldönümündü direnişin ve örgütlenmeyi geliştirme çağrısı yaparak, Şengal halkının Önder Apo’nun felsefesiyle kendini savunabileceğini vurguladı.

Doğu Kurdistan Özgür Kadın Topluluğu (KJAR), Êzidîlere yönelik 74’üncü fermanın 10’uncu yıl dönümünde açıklama yaptı. Açıklamada, Şengal halkının, Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisiyle kendini koruyabileceği ifade etti.

KJAR, Şengal’in kurtarılması için canını feda eden şehitleri anarak, DAİŞ saldırısı sırasında KDP güçlerinin bölgeyi terk ettiğini belirtti. Barzani ailesinin ihanetinin bir kez daha ortaya çıktığını belirten KJAR, DAİŞ çetelerine karşı Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın direnişiyle, Erdoğan liderliğindeki Türk rejiminin Êzidî Kürtleri yok etme çabalarının başarısız olduğunu belirtti.

Êzidî halkının Önder Apo’nun ideolojisiyle direniş gösterdiği ve YJA Star ile HPG gerillalarının toplumsal ve askeri alanda örgütlenmelerinin önemine değinen KJAR; ayrıca, Êzidî kadınların, YBŞ-YJŞ savunma güçlerinin direnişiyle kurtarıldığının altını çizdi.

Şengal halkının Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisiyle kendini koruyabileceğini vurgulayan açıklamada, düşman saldırılarının devam edeceği uyarısında bulunuldu. Halkın daha güçlü bir şekilde örgütlenmesi ve eğitilmesi gerektiğini belirten KJAR, kadınların tarihsel kazanımlarının önemine işaret ederek eğitim ve örgütlenme çalışmalarının öncelikli olması gerektiğini belirtti.