KJK: 2016 yılını Önder Apo ile buluşma yılı kılacağız

KJK Koordinasyonu, yürüttükleri mücadele ve direnişi yeni yılda daha büyüteceklerini belirterek, “2016 yılını Önder Apo ile buluşma yılı kılacağız” dedi. KJK, yeni yılda direnişi yükseltmeye çağırdı.

Komalên Jinên Kurdistan (KJK) Koordinasyonu, oldukça yoğun bir mücadele, kesintisiz direnişle geçen bir yılı geride bırakıldığını belirtti. KJK Açıklamasında “Hem nitelik hem nicelik bakımından yeni bir mücadele sürecine işaret eden halkımızın ve hareketimizin direnişi sonucu Kürdistan’ın dört parçasında ve bölgesel ile uluslararası düzeyde önemli kazanımlar sağladık. Bakûr’da faşist AKP hükümetinin bütün baraj altı bırakma çabalarına rağmen başarıyla geçtiğimiz iki seçimin yaşandığı 2015 yılında halkımızın geliştirdiği öz yönetim direnişi, diğer parçalar üzerinde de etkisi olacak bir özgür yaşamı inşa hamlesi başlatmıştır. Statüsüz yaşamı artık kabul etmediğini vurgulayan halkımız böylesi bir hamle ile 2016 yılın giriş yapmaktadır” denildi.

KÜRT HALKI ARTIK STATÜSÜZ YAŞAMAYI KABUL ETMİYOR

“Halkımızın Bakûr, Rojava ve Şengal somutunda Başûr’da öz iradesi doğrultusunda geliştirdiği öz yönetim modeli, Kürt halkının daha fazla statüsüz yaşamayı kabul etmediğini göstermektedir” denilen açıklamada, “Kürt halkı, her türlü sömürgeciliğe, merkeziyetçiliğe, iktidarcılığa karşı 40 yıla yakın zamandır verdiği mücadeleyi Demokratik Özerklik doğrultusunda somut bir yapılanmaya dönüştürüyor. Kendi yaşamı hakkında öz iradeye dayalı karar sahibi olmak, en doğal haktır. Kürt halkının öz yönetimini geliştirme ve saldırılara karşı savunma direnişi de en meşru mücadeledir.

2015 yılında dayatılan statüsüzlük ile özgür yaşam arasında keskin bir yol ayrımına dayanan Kürt halkı, kararını özgür yaşamdan yana vermiştir. Daha fazla statüsüz yaşamayacağını, özgür yaşamdan başka bir seçenek tanımadığını, Kürdistan’da sömürgeciliği daha fazla kabul etmeyeceğini çok net bir biçimde ortaya koymuştur. O nedenle de özellikle Bakûr ve Rojava Kürdistan’ında, özünde aynı zihniyeti temsil edip ortaklık geliştiren AKP hükümeti çeteleri ile IŞİD çeteleri yoğun saldırılar geliştirerek halkımızın ve hareketimizin direnişinin önüne geçmeye çalıştılar” ifadelerine yer verildi.

DİRENİŞİ DAHA DA BÜYÜTÜP YÜKSELTECEĞİZ

KJK devamla şu hususlara dikkat çekti:

Hem Kürdistan’ın bütün alanlarında hem de Ortadoğu ve dünya çapında gerek AKP ve DAİŞ faşizmine karşı efsanevi direnişi gerekse de inşa ettiği özgür yaşam modeli ile öncü güç kabul edilen hareketimiz, bu kazanımları büyük bedellerle sağladı. 2015 yılı bu açıdan özgürlük mücadelesini yeni bir aşamaya taşırdığımız yıl olmakla birlikte, halkımız, özellikle de Kürt kadınları büyük bir fedakarlık ve kararlılıkla direnişe sarılarak öncülük rolünü üstleniyorlar. KJK olarak başta Bakûr’daki öz yönetim direnişi olmak üzere 2015 yılı boyu Kürdistan’ın dört parçasında bu tarihsel mücadele aşamasında yaşamını yitiren bütün Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Onların uğruna can verdiği değerleri mutlak anlamda yaşamsal kılacağımızın, özgür yaşamı onların anısına layık bir biçimde inşa edeceğimizin sözünü veriyoruz. Özellikle de yaşamını yitiren çocuklarımızın, genç kadınlarımızın, annelerimizin, analarımızın özgür yaşam hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz. Onların düşlerini de direniş heybemize katarak direnişi, 2016 yılında sonuca ulaşacak düzeye taşıyacağız, mutlaka kazanacağız. Yürüttüğümüz mücadeleyi yeni bir yıla geçerken daha da büyüteceğiz, direnişi daha da yükselteceğiz, somut adımlarımızı çoğaltacağız.

Ve 2016 yılını bu biçimde aynı zamanda Önder Apo ile buluşma yılı kılacağız. Bilinmeli ki özgürlük mücadelesi büyütüldüğü oranda Önder Apo’nun esaret koşullarına son vermemiz mümkün olacaktır. Bu bağlamda 2016 yılını, 17’nci yılını dolduran İmralı esaret sistemini parçalama yılı olarak da ele alıyor, böyle yaklaşıyoruz. Ki bu hedef asla hayalci olmayıp son derece gerçekçidir. Başarabiliriz. Çünkü çağımızın en direnişçi halkı, en mücadeleci ve radikal özgürlük hareketiyiz. Öyle ki dünyanın dört bir yanında kendimizden başka halklara ve hareketlere de ışık olmayı başaran bir halkız. Bu ışığın ateşini daha da gürleştirip büyük bir kararlılıkla mücadeleye sarılmamız ve kesintisiz direnişimizi yükseltmemiz durumunda aşamayacağız hiçbir engel, başaramayacağız hiçbir görev, kazanamayacağımız hiçbir mücadele yoktur.

Bu temelde Kürt Kadın Özgürlük Hareketi olarak başta kadınlar olmak üzere direnen halkımızı selamlarken, 2015 yılı Şehitlerimizi bir kez daha minnetle anarız. Onların anısına mücadeleyi zafere taşıyarak yanıt olacağımızın sözünü veriyor, bütün halkımızı ve dostlarımızı yeni bir mücadele yılına girerken direnişi yükseltmeye çağırıyoruz.”