KJK: Akademisyenlerin duruşu sahiplenilmeli

Yazılı açıklama yapan KJK Koordinasyonu, Türkiye'nin her geçen gün daha fazla Kürt, Alevi, kadın düşmanı bir totaliter rejime sürüklendiğine dikkat çekti.

KJK, barış çağrısı yapan ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınan akademisyenlerle dayanışma çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan KJK Koordinasyonu, Türkiye'nin her geçen gün daha fazla Kürt, Alevi, kadın düşmanı bir totaliter rejime sürüklendiğine dikkat çekti. 

"Bu rejimde dayatılan; faşizme teslim olmak, sessiz kalmak, irade, onur ve vicdanını yitirerek sonuna kadar AKP iktidarına tapınmaktır. Bütün muhalefeti, demokratik vicdan sahibi insan ve kurumları büyük bir baskı, linç ve korku politikası ile ezmek bu rejimin en temel yöntemi olmaktadır. Bu politika ile AKP rejimi aylardır her alanda büyük bir terör estirmektedir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'KIRIM VE ŞOVENİZM'

"AKP, teslim almadığı medya kuruluşu, cahilleştirmediği bilim dünyası, mafyalaştırmadığı iş çevresi, ahlaksızlaştırmadığı sosyal-toplumsal ilişkiler bırakmamacasına herkesi sürüleştirmenin politikasını sonuna kadar hayata geçirmekten çekinmedi. Tam da Hitler faşizminin gelişim ve yükseliş sürecine benzer bir şekilde AKP iktidarı sadece devleti değil, toplumu da ele geçirmenin ve teslim almanın yol ve yöntemlerini pervasızca uygulamaya koymuş durumdadır. Bunun için kadınlar özel hedef haline getirilmiş, başta üniversiteler olmak üzere gençliğe yönelik özel politikalar ve saldırılar uygulanmış, en başta da aydınlar hedef haline getirilerek sahte aydınlar palazlandırılmıştır. Aile faşizmin adeta kalesi haline getirilmek istenmiştir. Kürdistan’da devlet katliam ve etnik fiziki kırımı geliştirirken, Türkiye’de faşist bir şovenizmin fitili ateşlenmiştir."

'BU DURUŞA SAHİP ÇIKALIM, DESTEK VERELİM'

Kürdistan'daki savaşa karşı "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiri hazırlayan akademisyenlerin desteklenmesini isteyen KJK, devamla şunları kaydetti: "Özellikle kadın dayanışmasına dayalı kadın özgürlük duruşu bu onurlu akademisyen duruşuna en güçlü sahiplenme ile eylemselliğini ortaya koyarak, faşizme karşı direnişi yükseltmelidir. Kürt kadınları olarak demokratik aydın akademisyenlerin mücadelesini sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. Bütün aydınları, yazarları ve demokrat kesimleri bu duruşa sahip çıkmaya ve destek sunmaya çağırıyoruz. AKP’nin faşizmine geçit vermeyelim; halklarımızın karanlık bir geleceğe sürüklenmesine izin vermeyelim."