KJK: Faşizme karşı ortak direniş cephesini güçlendirelim

Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 1. yıldönümünü kutlayan KJK, “bütün anti-faşist güçleri Türkiye’de kurumsallaştırılmak istenen faşizme karşı ortak direniş cephesini güçlendirmeye ve büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

 

Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 1. yıldönümünü kutlayan KJK,  “bütün anti-faşist güçleri, demokratik-aydın devrimci sol ve başta kadınlar olmak üzere bütün toplumsal güçleri Türkiye’de kurumsallaştırılmak istenen faşizme karşı ortak direniş cephesini güçlendirmeye ve büyütmeye çağırıyoruz. Dünya Kobanê dostlarını, Kürt halkının öz yönetim direnişini desteklemeye ve faşizme karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

KJK Koordinasyonu, Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 1. yıldönümünde DAİŞ faşizminin eli ile gerçekleştirilen saldırıların hedefinin Ortadoğu’da demokratik direnişin ve halkların özgür yaşam iradesinin kırılması olduğunun daha fazla açığa çıktığını belirtti. KJK, Kobanê direnişinin zafere ulaşmaması halinde  DAİŞ faşizminin eli ile Ortadoğu’nun direniş ruhu ve aydınlanmasının karanlık bir geleceğe sürükleneceğinin altını çizdi. KJK, “Kobanê zaferi bütün Ortadoğu halklarının, kadınların, çocukların ve aynı zamanda dünya halklarının zaferidir. Kobanê’nin özgürleştirilmesi, kentlerin öz örgütlülük ve özsavunma temelinde direnişinin çağımızın bütün toplumsal-etnik-dinsel ve kültürel sorunlarının çözümünde kentlerin özerkliğine dayalı çözümün en demokratik çözüm yolu olduğunu göstermiştir. Kendi kendini yöneten, sorunlarının çözüm kaynağının halkın kendi iradesine dayandığı çözüm modeli bütün Ortadoğu’nun çözüm modeli olmaktadır. Her türlü tekçi-faşist-milliyetçi hegemonyaya dayalı sistemler Ortadoğu’yu kanlı kaoslu savaşlarla, toplumsal dokunun tarumar edilmesi, göç ve katliam anlamına gelmektedir. Kobanê’nin özgürleştirilmesi halkların çözüm ve yaşam gücünün göstergesi olmuştur. Bu temelde Kürt halkının bütün dünyada umut yaratan ve hayranlık uyandıran öz savunma mücadelesinin zaferini başta Kürt halkına ve Ortadoğu halklarına kutluyoruz” dedi.

KJK açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi:

“Kürdistan gerçekliğinde Kürt orijinli serhildan ve öz yönetim direnişi tarihi köklü bir tarihsel geçmişe dayanmaktadır. 1990’lardan günümüze Nusaybin-Cizre serhildanları ile başlayan kent direnişleri giderek demokratik ulus ve demokratik çözüm yolunda yeni bir döneme evrilerek, öz yönetim direnişleri biçiminde ivme kazanmıştır. Halkın kendi öz örgütlülüğüne ve demokratik özerklik sistemini inşa etmeye dayalı kent direnişleri bütün vahşi ve faşist saldırılara karşı aylardır dimdik ayaktadır. Tanklar ve ağır silahlarla sivil halkın hedeflendiği bu faşist saldırılar karşısındaki kent direnişleri faşizmin kendisini kurumsallaştırması ve egemen hale getirmesi önündeki en büyük barikat olmaktadır. Bu barikatlarda faşizme, inkarcı-imhacı Türk sömürgeciliğine karşı insanlık onurunu ve Kürt direnişçiliğini temsil eden tarihi direnişler sergilenmektedir. Halkımız asla Türk sömürgeciliğini ve faşist rejimi kabul etmeyeceğini bu direnişlerde büyük bir kahramanlıkla göstermektedir. Kobanê’de  Arinlerin-Revanların ve Gelhatların fedai ruhu günümüzde YPS ve  YPS-Jin’in şehit Dorşinlerin, şehit Sêvê-Fatma ve Pakizelerin direniş ruhunda temsilini bulmaktadır. Kobanê halkların özsavunma ve yaşam gücünü açığa çıkarılmasında bir başlangıç ve çıkış noktası olmuştur. Öz yönetim direnişleri bu bağlamda faşizmin tekçi ve katliamcı soykırım politikalarına karşı en büyük demokrasi direnişi olmaktadır. Bu temelde Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 1. yıldönümünü kutlarken, bütün anti-faşist güçleri, demokratik-aydın devrimci sol ve başta kadınlar olmak üzere bütün toplumsal güçleri Türkiye’de kurumsallaştırılmak istenen faşizme karşı ortak direniş cephesini güçlendirmeye ve büyütmeye çağırıyoruz. Dünya Kobanê dostlarını, Kürt halkının öz yönetim direnişini desteklemeye ve faşizme karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz.