KJK: Özgürlük, direniş ve yeni yaşamı inşa ile kazanılabilir

KJK, özgürlüğün direniş ve yeniden yaşamı inşa ile kazanılabileceğini belirterek, “başta tüm kadınlar olmak üzere, halkları, emekçileri ve ezilenleri AKP iktidarına karşı ortak mücadele, özgür yaşamı hep birlikte kurmaya çağırıyoruz” dedi.

KJK Koordinasyonu, özgürlüğün direniş ve yeniden yaşamı inşa etmekle kazanılabileceğini belirterek, “başta tüm kadınlar olmak üzere, halkları, emekçileri ve ezilenleri AKP iktidarına karşı ortak mücadele, direniş temelinde özgür yaşamı hep birlikte kurmaya çağırıyoruz” dedi.

KJK Koordinasyonu, erkek egemen zihniyetinin siyaset ve yaşam anlayışının savaşlara, katliamlara, sömürüye, köleleştirmeye dayandığını kaydetti. KJK açıklamasında, “Bugün Ortadoğu da AKP-IŞİD zihniyeti temelinde geliştirilen vahşet bunun en somut temsili olmaktadır. Bu insanlık düşmanı kirli zihniyet ve iktidar tüm yaşamı hâkimiyet, tahakküm altına almak istemektedir. Bunun için her türlü kirli komplo, yalan, şiddet aygıtlarını devreye koymaktadır. AKP faşizminin asıl amacı tüm toplumu kıskıvrak bağlamak ve teslim almaktır. Kirli iktidarını ayakta tutma, paraya para katma tek kutsal amaç olmuş toplumsal tüm değerler ayaklar altına alınmıştır.

 Türkiye de bu faşist erkek zihniyeti son bir yılda tüm özgürlük ve demokrasi güçlerine karşı amansız bir saldırı düzenlemekte ve tüm herkesi teslim almak istemektedir. Önder Apo’ya karşı tecrit ve izolasyon politikası uygulanmakta, halkımız ile tüm bağlantıları kesilmektedir. Önderliğe uygulanan tecrit kadınlara, halklara, özgürlüğe uygulanan tecrittir. Kabul edilemez. Ve temel bir başkaldırı gerekçesidir” denildi.

“Bilindiği gibi özünde faşizm toplumun korkulara dayalı yönetilme rejimidir” denilen açıklamada, “Faşist rejim kendisinden çevresinden her şeyden korkuyor. Özellikle Kürt halkının, kadınların bilinçliliğinden, örgütlülüğünden, direnişinden korkuyor. Kadınların yaşama eşit katılması, eşit söz sahibi olması, kendisini tanıması ve irade olmasından çok korkuyor. Çünkü faşizm kadının, halkların köleleştirilmesi ile varlık bulur. Faşizm de doğaya, kadına, halklara, emekçilere düşmanlık vardır. AKP iktidarı Başkan Apo öncülüğünde gelişip büyüyen demokrasi güçlerini kirli özel savaş politikaları ile yok etmeyi planlayarak ömrünü uzatmaya çalışıyor.

AKP FAŞİZMİ SAVAŞTAN NEMALANIYOR

AKP faşizmi savaştan nemalanıyor. Savaş, kan, katliam ile sonuç alacağını sanıyor. Son bir yılda ise en vahşi egemen erkek yüzünü göstererek yüzlerce kadının, gencin, çocuğun katledilmesi talimatları ile yaşam bulacağını düşünüyor. Zalim Dehak gibi Kürt gençlerini, kadınlarını katlederek ömrünü uzatabileceğini planlıyor.

Ancak DAİŞ ile aynı zihniyete sahip AKP’nin katliam planlamaları sonuç vermeyecektir. Kürt kadınları, gençleri Sur da, Cizre de, Gever de, Silopi de, Nusaybin de ve Kürdistan’ın her yerinde direniş temelinde yeni yaşamı kurarak tüm saldırıları boşa çıkartmaktadırlar. Öz yönetim Kadınların, Kürtlerin en doğal hakkıdır. Yaşamı kendi ellerimizle yeniden kurmadır. Kendi öz tarihimiz, dilimiz temelinde diğer tüm halklarla, inançlarla birlikte dostça, eşit koşullarda birlikte yaşamadır” ifadelerine yer verildi.

KENDİ YURDUNU TERK ETMEK KÖLELEŞMEKTİR

KJK açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Bu yüzden tüm özgürlük, eşitlik, adalet isteyen kadınlar öz yönetimlere güçlü sahiplenmektedirler. Kürdistan’da ki öz yönetim de ki direnişler içinde zaten kadınlar vardır. Tüm Kürdistanlılar, kadınlar her yerde birbirine destek olmalı, tüm şehirler, köyler birbirine güç vermelidir. Hiç kimse kendi şehrinden, köyünden, mahallesinden bir yere gitmemelidir. Göç etmek kendi yurdunu terk etmek köleleşmektir. Kendi ülkesini bırakanlar, mücadeleyi bırakanlar kolay kolay toparlanamazlar.

KADINLAR AKP FAŞİZMİNE KARŞI BİRLEŞMELİDİR

Türkiye de ki tüm özgürlük isteyen kadınlar AKP faşizmine karşı birleşmelidir. Demokrasi ve özgürlük mücadelesine inanan tüm kesimler AKP faşizmine dur demelidir. AKP faşizmdir. Korkudur. AKP demokrasi güçlerine, Kürt hareketine, kadın özgürlük mücadelesini hedefliyor çünkü özgürlük-demokrasi-eşitlik bloğunun kazanması, direnmesi ile AKP tamamı ile bitecektir. Bütün Kürdistan da, Türkiye metropollerinde, yurt dışında, tüm Kürdistan parçalarında yaşayan ve direnen tüm Kürtleri, kadınları, özgürlükçü güçleri bu anlamda saygı ile selamlıyoruz. Başta kadınlar olmak üzere tüm halklarımızın faşizme karşı omuz omuz yürüyüşü ile zaferi yakalayacağımıza, başaracağımıza inanıyoruz. Ancak direniş temelinde özgür ve eşit yaşamı onurluca kurabiliriz. İnsanlık tarihi içinde yerimizi gururla alabiliriz. Özgürlük, direniş ve yeniden yaşamı inşa etmekle kazanılabilir. Başta tüm kadınlar olmak üzere, halkları, emekçileri ve ezilenleri AKP iktidarına karşı ortak mücadele, direniş temelinde özgür yaşamı hep birlikte kurmaya çağırıyoruz.”