Köln'de Eltürk için eylem

Almanya’nın köln kentinde faaliyet gösteren Köln Viyan Kadın Meclisi üyeleri, YJA STAR gerillası Kevser Eltürk (Ekin Van) katledildikten sonra vücudunun teşhir edilmesini lanetledi.

Türk devleti tarafından katledilen YJA STAR gerillası Kevser Eltürk (Ekin Van) için Köln Viyan Kadın Meclisi üyeleri tarihi Dom meydanında çadır açarak Türk devletinin kadına yönelik cinsiyetçi yaklaşımlarını protesto etti.

'AKP-DAİŞ faşizm savaşına hayır', 'DAİŞ'i durdurun' ve 'Türk İslam Devleti Kürtleri katlediyor' pankartlarıyla oturma eylemine yapan kadınlar sık sık 'Katil Erdoğan' ve 'AKP Kürdistan'dan defol' sloganlarıyla AKP'nın Kürdistan üzerinde yürüttüğü kirli savaşı protesto etti.

Eylemde Almanca bildiride şunlara dikkat çekildi: “Türk devleti Ekin Van şahsında yaptığı bu insani dışı ve cinsiyetçi saldırı aslında başta Kürt kadınına olmak üzere bütün kadınlara yapılmış bir hakarettir. Burada bir kez daha AKP hükümetini kınıyor ve Kürt halkına yönelik bu katliamcı politikalarını lanetliyoruz.“

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridind e kınandığı bildiride, “Sayın Öcalan barış için bu kadar çabalarken tecrit edilmesi kabul edilemez. Bu tecritle beraber aslında Türk devletinin çözüm yerine savaşı esas aldığının kanıtıdır. Barışa bu kadar yaklaşmışken AKP hükümetinin Sayın Öcalan‘ı tecrit ederek, savaşı iktidarı için bir çıkış yolu olarak görmesinin tek bir anlamı var; ölen gençlerin kanı üzerinde saltanatını kurma hevesidir“ denildi.

Miting sloganlarla son buldu