Köln, Düsseldorf ve Dortmund çadır eylemleri sürüyor

Türk devletinin Kürdistan’daki devlet terörünü protesto etmek ve Alman kamuoyunu duyarlı kılmak amacıyla Almanya’nın Köln, Düsseldorf ve Dortmund kentlerinde Kürt kadınlarının başlattığı çadır eylemi sürüyor.

Türk devletinin Kürdistan’daki devlet terörünü protesto etmek ve Alman kamuoyunu duyarlı kılmak amacıyla Almanya’nın Köln, Düsseldorf ve Dortmund kentlerinde Kürt kadınlarının başlattığı çadır eylemi sürüyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin çağrısı ile Köln ve Düsseldorf’ta düzenlenen eylemlerle Avrupa kamuoyuna Türk devletinin terörü hakkında bilgilendirmede de bulunuyor. Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit de protesto ediliyor.

DÜSSELDORF

TJK-E'nin çağrısı üzerine Düsseldorf'da 21-24 Aralık tarihleri arasında düzenlenen “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü” çadır eylemi devam ediyor. Bugünkü eylem faşistlerin sözlü saldırılarına rağmen Düsseldorf ve Neuss kadın meclislerinin coşkulu nöbetiyle sürüyor.

Eylem Düsseldorf Kadın Meclisi, Wuppertal Viyan Kadın Meclisi, Mönchengladbach, Krefeld, Grevenbroich, Neuss, Solingen ve Duisburg Kadın Meclisleri ile Kürt Kadın Barış Bürosu (CENİ) üyelerinin katılımı ile yapılıyor.

“Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü” şiarı ile gerçekleştirilen eylemde Kürdistan'daki devlet terörüne dikkat çekilerek özyönetimler ve Kürdistan'daki direniş selamlanıyor.

DOTRMUND

Almanya'nın Dortmund kentinde de, TJK-E çağrısı üzerine, "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" şiarıyla başlayan çadır eylemleri sürüyor. Bugünkü eylem saat 11.00'de Dortmund Rozerin Kadın Meclisi, Essen Berivan Şengal Kadın Meclisi ve Hagen Fidan Kadın Meclisi'nin nöbeti ikinci gününde devam etti.

TJK-E öncülüğünde Hagen Fidan Kadın Mecilisi, Dortmund Rozerin Kadın Meclisi ve Esen Berivan Şengal Kadın Meclisii ile Kürt Kadın Barış Bürosu (CENİ) üyelerinin katılımı ile yapılıyor. 

Dortmund HBF Katharinentrepe önünde düzenlenen eylem her gün 11.00 ile 19:00 arasında gerçekleştiriliyor. "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü“ şiarı ile yapılan eylemde, Kürdistan'daki devlet terörüne dikkat çekilerek öz yönetimler ve Kürdistan'daki direnişi de selamlanıyor.

Diğer taraftan eylem tertip komitesi, yarın akşam saat 17:00’da düzenlenecek yürüyüşe de güçlü katılım çağrısında bulundu. 

Yarınki eylem saat 12:00-20:00 arası Duisburg ve alanı kadın meclislerinin nöbetiyle devam edecek ve çadır eylemi Kürdistan'daki devlet terörünü anlatan sinevizyon gösterimleri de yapılacak.

KÖLN

TJK-E çağrısıyla Almanya'nın Köln kentinde Bonn Sara Kadın Meclisi ile Köln Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde kurulan çadır 2. gününde devam ediyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği çadıra bugün Alman Marksist-Leninist Partisi’nden bir grup çadırı ziyaret ederek dayanışma mesajında bulundu.

“'Türk İslam Devleti Kürtleri katlediyor”, “Köleliğe karşı yaşasın Özgürlük”, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve TJK-E posterleri, Kürdistan'da hayatını kaybedenlerin ve yakılan binaların resimleri ile AKP hükümetini kınayan dövizler taşındı.

Çadır eyleminde kadınlar sık sık “Türkiye finanse ediyor, DAİŞ bombalıyor”, “Biji berxwedana Cizirê, Sure ve Silopiye” sloganları attı.

'YAŞANAN KATLİAMLAR KÜRDİSTANLA SINIRLI KALMAYACAK'

Akşam saatlerinde ise HDP Antep Milletvekilli Mahmut Toğrul ile araştırmacı-yazar Aziz Tunç eylem çadırını ziyaret etti. Toğrul yaptığı kısa konuşma da Kürt kadının ortaya koyduğu direnişin anlamı büyük olduğuna dikkat çekerek, “Topyekün imha savaşına karşı kadının ortaya koyduğu görkemli direniş sayesinde hiçbir güç başarılı olamayacaktır” dedi. Şu anda Kürdistan'da yaşanan katliamın Kürdistan'la sınırlı kalmayacağının altını çizerek, herkesi Kürt halkıyla dayanışmaya çağırdı.

'MÜSLÜMAN OLSAYDI ÇOCUKARI ÖLDÜRTMEZDİ'

Bugün Köln Bergheim'dan çadır eylemine katılan Vartolu Aysel ise Kürdistan'da AKP hükümetinin Kürt halkına yönelik katliamlarını kınayarak, halkın ortaya koyduğu direnişe sonuna kadar destek olacaklarını belirtti. Erdoğan’ı da eleştiren Aysel şöyle devam etti: “Erdoğan ‘ben Müslümanım diyor', eğer Müslüman olsaydı çocukları öldürtmezdi. Çocuk katili olmazdı. Onun da çocukları var, hiç mi ciğeri yanmıyor? Niçin bu çocukları, gençleri öldürüyor?” diye sordu.

Çadır eylemi yarın son bulacak.