KÖM heyeti Suruç’ta incelemelerde bulundu

Kadın Özgürlük Meclisi heyeti, Lice’nin ardından, 20 Temmuz günü düzenlenen bombalı saldırının gerçekleştirildiği Suruç’ta incelemelerde bulundu.

Kadın Özgürlük Meclisi heyeti, Lice’nin ardından, 20 Temmuz günü düzenlenen bombalı saldırının gerçekleştirildiği Suruç’ta incelemelerde bulundu.

Kadın Özgürlük Meclisi (KÖM), 26 Temmuz'da çıkan çatışmanın ardından askerlerin bölgeyi ateşe vermesiyle başlayan yangına ilişkin dün Lice ilçesine bağlı Fis Ovası'nda yaptıkları incelemenin ardından bugün de 31 kişinin katledildiği Urfa'nın Suruç ilçesinde incelemelerde bulundu. 

HDP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Beyza Üstün, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Amed Milletvekili Çağlar Demirel, Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, İmralı Heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık, Sema Koç, Gülsüm Ağaoğlu, Nimet Tanrıkulu, Necla Köroğlu, Ülkü Baytaş, Ezra Elbistan, Av. Gülay Koca ve Bedriye Yorgun'un da aralarında bulunduğu KÖM heyeti, Suruç Belediye Eşbaşkanı Zuhal Ekmez'i makamında ziyaret ederek, 20 Temmuz'da yaşanan ve 31 kişinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili bilgi aldı.

Heyet daha sonra katliamın yaşandığı Amara Kültür ve Sanat Merkezi'ne geçerek olay yerinde incelemeler yaparak, görgü tanıklarıyla görüştü. 

Yaptıkları çalışmaların ardından bugün Suruç'tan ayrılacak olan Kadın Özgürlük Meclisi (KÖM) heyetinin Lice ve Suruç olaylarıyla ilgili yaptıkları çalışmayı rapor halinde kamuoyuna sunması bekleniyor.