Komalên Jinên Ciwan’dan genç kadınlara çağrı: Gün hesap sorma günüdür!

'’Gün Saraların hesabını sorma ve intikam alma günüdür ve bu direnen, özgürleşen kadınlarla mümkündür’’

Komalên Jinên Ciwan, 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylamez’i andı.

3 Kürt kadınının Silopi’de AKP tarafından katledildiği hatırlatılan açıklamada, ‘’Gün Saraların hesabını sorma ve intikam alma günüdür ve bu direnen, özgürleşen kadınlarla mümkündür’’ denildi.

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada 9 Ocak Paris katliamına dikkat çekildi. Açıklamada, ‘’9 Ocak 2013 yılında Fransa’nın Paris kentinde gerçekleştirilen katliamın  üçüncü yılına girerken, komplocu zihniyetin gerçekleştirdiği Paris Katliamı; direnişin yaratıcısı, kendini Kürdistan kavgasına adamış, devlet zihniyetine duruşuyla, mücadeleci karakteriyle darbe vuran Sakine Cansız (Sara), yüreği de mücadelesi kadar büyük, kadının rengini gittiği her alanda yansıtan, halk ve mücadele sevdalısı Fidan Doğan (Rojbin), düşmana, hızı, temposu ve çizgisel duruşuyla cevap veren Leyla Şaylemez (Ronahî) şahsında, bu komplo gerçekleştirilmiştir. Bu komplonun amacı; devrimci kadınlar şahsında Kürt Özgürlük Hareketine ve bütün kadınlara darbe vurmaktır, yok etmektir. Ne Önder APO şahsında, başta Kürt halkına ve özgürlük isteyen halklara uygulanan, ne de Paris Katliamı şahsında başta Kürt kadınları olmak üzere dünya kadınlarına uygulanan komplo amacına ulaşamamıştır ve özgürlük tutkunu kadınlar olduğu müddetçe hiçbir zaman ulaşamayacaktır.           

SÊVÊ, FATMA VE PAKİZE, SARALARDAN ALDIKLARI RUHUYLA MÜCADELEYİ YÜKSELTMİŞLER

Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır’ın Silopi’de Türk devleti tarafından 5 Ocak günü katledildiklerini hatırlatılan Komalên Jinên Ciwan açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

‘’Şu bilinmelidir ki özgürlük direnişini kırmaya yönelik hain komplolar tarihten beri devrimci kadınlar üzerinde uygulansa da, aynı şekilde kadının direnişi ve mücadelesi hiçbir zaman bitmeden büyüyerek bugüne gelmiştir. Bu komploları boşa çıkaran binlerce genç kadının mücadele saflarına akmalarıdır. Paris katliamının yıldönümüne yaklaştığımız bugünlerde Silopi' de 3 Kürt kadını Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır' ı katleden faşist AKP hükümeti ve onun çeteci kolluk güçleri bir kere daha kadınları hedef almıştır. Bu üç direnişçi kadını katleden faşist, tecavüzcü AKP çeteleri bir kere daha kadınların direnişinden, ayağa kalkışından korkmuştur. Fatma, Sêvê ve Pakize yoldaşlar Saralardan aldıkları direniş ruhuyla mücadeleyi yükseltmişlerdir. Genç kadınlar onların mücadelesine daha güçlü sahip çıkarak mücadele saflarına akmalıdır, yaşanan bu katliamlara cevap olmalıdır.

Bugün Kuzey Kürdistan da büyüyen direniş ve bu direnişi sokaklarda barikatlarda, hendeklerde yürüten, mücadele eden genç kadınlar şahsında bir daha görmekteyiz ki Kürdistan da kadın kırımcıları, komplocuları, katliamcıları, AKP ve onun DAİŞ çeteleri yok edilecektir. Kuzey Kürdistan da sokaklarda direnen binlerce genç kadın Saralardan devir aldığı mücadeleyi büyütmekte ve direnişi yükseltmektedir. Erkek egemen, faşist sistemine karşı duran, yılmayan, direnen, özgürlüğü inşa eden kadın mücadelesi, bugün bu kadar güçlü ve gün geçtikçe amacına daha fazla yaklaşıyorsa bu Önder APO'nun kadın özgürlükçü paradigması ve bu paradigmanın, mücadelenin direnişçi kadın kadroları şahsında mümkün olmaktadır.

GÜN HESAP SORMA GÜNÜDÜR

Önder APO'dan aldığımız bu mücadelenin öncü gücü genç kadınlardır. Saraların intikamı onların mücadelesini güçlü sahiplenerek onurlu ve büyük bir direnişi büyüterek alınacaktır. Genç kadın yoldaşlarımız bulundukları her yerde alanlara akmalı mücadeleyi büyütmelidir. Saraların ardılları olan Şehit Berivan, Şehit Dilan ve Şehit Bermal şahsında bulunduğumuz yerlerde alanlara akmalı, barikatları güçlendirmeliyiz. Bu üç direnişçi militanı anmak, unutmamak ve direnişlerini sahiplenmek için tüm genç kadınları direniş saflarında öncülük etmeye çağırıyoruz! Gün Saraların, Bermallerin, Dilanların mücadelesine ses verme günüdür! Gün Saraların hesabını sorma, intikamını alma günüdür ve bu direnen ve özgürleşen genç kadınlarla mümkündür!’’