Komalên Jinên Ciwan'dan Sur direnişini sahiplenme çağrısı

Yazılı açıklama yapan Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, AKP'nin, siyasi ve askeri mağlubiyetlerinin ardından Kürt halkına hiçbir ahlaki kurala uymayan kirli bir savaş politikası başlattığına dikkat çekti.

Komalên Jinên Ciwan, Sur direnişini sahiplenme çağrısında bulundu. 

Yazılı açıklama yapan Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, AKP'nin, siyasi ve askeri mağlubiyetlerinin ardından Kürt halkına hiçbir ahlaki kurala uymayan kirli bir savaş politikası başlattığına dikkat çekti.

'AKP BAŞINI ÇEVİRDİĞİ HER YERDE DİRENİŞLE KARŞILAŞIYOR'

AKP'nin, 5 Nisan'dan bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a ağırlaştırılmış tecrit uyguladığı, Kürt halkına da savaş açtığının belirtildiği açıklamada, şöyle devam edildi: 

"AKP, bu savaşını halkın ve gençliğin direnişiyle Farqîn'de  kaybedince, yönünü bu defa  Kürdistan’ın  diğer öz yönetim  alanlarına çevirmiştir. Halkımız gençleriyle, kadınlarıyla başta Sur olmak üzere ‘öz yönetimimiz, özgürlüğümüzdür' diyerek direnmektedir. Amacı halkın öz yönetim direnişini kırmak olan  AKP hükümeti, başını nereye çevirse halkın direnişi ile karşılaşmaktadır. Bu yenilgiler karşısında her türlü kirli politikayla, tankıyla ve silahıyla halkı bombardımana tutarak katliamcı yüzünü bir kez daha açığa çıkarmıştır. AKP'nin bu katliamcı yüzü başta Kürt genç kadınları için bardağı taşıran son damla olmuştur!

Şu gerçek tüm genç kadınlar tarafından bir kez daha görülmüştür ki; AKP hükümeti katliamcı, tekçi, faşist  bir zihniyettir. Tekçi düşüncesini kabul etmeyeni öldürmekte; her türlü katliama maruz bırakmakta; tecavüzden geçirmekte; tutuklamakta; değerlerini, tarihini yakıp yıkmaktadır! Yaklaşık iki haftadır Sur'da bu katliamcı politikalarını aralıksız devam ettiren AKP hükümeti ve çetesi; büyük bir katliam yapma istemiyle, topuyla, silahıyla öz yönetimi için direnen insanları öldürmektedir. Ölülerin alınmasına bile izin vermeyip sokaklarda saatlerce bırakmaktadır. Sokağa çıkma yasağı kılıfıyla halkı evlere kapatıp, keskin nişancılarıyla yaşamlarını tehdit etmektedir. Halkın ibadet yerlerini yakıp, tarihi yerlerini bombalamaktadır."

'TEK KURTULUŞ; AKP'Yİ KÜRDİSTAN'DAN SÖKÜP ATMAKTIR'

AKP'nin halkın onurlu direnişini kıramayacağının da belirtildiği açıklamada, "Halkımız yıllardır her türlü saldırıya karşı direnişle cevap vermiştir. Bu süreçte de verilecek en güçlü yanıt, direniş olacaktır. Sur halkı kadınıyla genciyle öz yönetimini sahiplenecektir. Biz genç kadınlar için tek kurtuluş yolu bu katliamcı hükümeti, başta Kürdistan’dan öz yönetim ısrarıyla  söküp atmaktır. Bunun için her yeri Ş. Dilanlar, Ş. Bermaller, Ş. Berfinler şahsında Sur ‘a dönüştürmeliyiz" ifadeleri yer aldı.

'SUR'A SAHİP ÇIKARAK KÜRDİSTAN'A ZAFER GETİRELİM'

Komalên Jinên Ciwan, açıklamasının sonunda şu çağrıları yaptı: "Genç kadınlar öz yönetime dayalı devrimci hamlemizi başta Kürdistan ve Türkiye metropollerindeki  direnişlerle yaygınlaştırmalı ve öncülük etmelidir! Çeteci AKP hükümetini başta Sur olmak üzere tüm direniş alanlarından temizlemek tarihi bir görev olarak biz genç kadınların önünde durmaktadır. Her yeri Sur’a çevirmeli ve öz yönetim alanlarını sahiplenmeliyiz! Şu bilinmelidir ki, Sur'daki direniş ve zafer beraberinde Kürdistan'da ki zaferi getirecektir. Bu nedenle tüm genç kadınlara çağrımız şudur ki, Sur direnişini  sahiplenelim, Kürdistan’a sonsuz zaferi getirelim!"