Komelên Jinên Ciwan: Erdoğan zihniyeti hendeklere gömülecek

Komelên Jinên Ciwan Koordinasyonu yazılı bir açıklama ile Şirin Öter ve Yeliz Erbay’ın katledilmesini kınadı. Yaşamını yitiren devrimcilerin anısına mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Komelên Jinên Ciwan Koordinasyonu yazılı bir açıklama ile Şirin Öter ve Yeliz Erbay’ın katledilmesini kınadı. Yaşamını yitiren devrimcilerin anısına mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Komelên Jinên Ciwan Koordinasyonu, İstanbul’da devlet güçleri tarafından katledilen Şirin Öter ve Yeliz Erbay anısına yazılı bir açıklama yaptı. Katliamcı devlet zihniyetinden hesap sorana dek mücadelenin süreceği belirtilen açıklamada, tüm gençlere ve kadınlara katliamlara karşı alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Devlet güçlerinin direnen kadınları hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada “Direnen her kadını kendi egemenlik ağları içinde yok etmeye çalışan, bunu başaramayınca da saldırılarını her türlü tehdit, tecavüz ve katliam boyutuna ulaştıran erkek egemenlikçi devlet sistemi son olarak da İstanbul Gaziosmanpaşa’da iki MLKP militanı kadın yoldaşımızı katletmiştir. Özelde Kürdistan topraklarında ve genelde tüm Türkiye’de açığa çıkartılan direniş ve gelişen iç savaş artık özgürlükten ve demokrasiden yana olan tüm kesimleri sarmış ve direnen kadın öncülüğünde gelişen muazzam bir isyan ruhu açığa çıkartılmıştır. Türk devletinin ve saray gladyosunun tahammül edemediği durumda budur. Erkek egemenlikçi, katliamcı devlet zihniyeti varolan direnişi, kadın iradesini kıramamış ve her zaman olduğu gibi katliamlarla bizleri susturacağını sanmıştır. Bu derin yanılgının sonunda Erdoğan ve işbirlikçilerinin yakılan direniş ateşi içinde cayır cayır yanacaklarını herkes bilmelidir. Kobane’de yürütülen enternasyonal direniş içerisinde kahramanca direnen ve öncüleşen Sarya Onur’lardan, Ivana Holffmann’lara ve Arîn Mîrkan’lardan  aldıkları mücadele mirasını fedai ruh ile devam ettiren Yeliz ve Şirin yoldaşlarımızın ve tüm şehitlerimizin intikamını alana kadar direnişimiz devam edecek ve mücadele bir an bile durmayacaktır. Çünkü onlar yürütülen kirli savaşa ve varolan katliamlara sessiz kalmadılar, Türkiye’de demokratikleşme mücadelesinin topyekün bir direnişten geçtiğinin bilinciyle örgütlenerek direnişe katıldılar” denildi.

‘ERDOĞAN DEVLETİ VE ONUN ZİHNİYETİ HENDEKLERE GÖMÜLECEK’

Kürdistan’da gelişen direnişe vurgu yapılan açıklamada devamla şu hususlara vurgu yapıldı. “Kürdistan’da kadın ve gençlik öncülüğünde gelişen direnişte Yeliz ve Şirin yoldaşları katleden Erdoğan devleti ve onun işbirlikçilerinin zihniyeti hendeklere ve barikatlara gömülmeye mahkumdur. Başta kadın yoldaşlarımız olmak üzere gelişen katliamların hiçbiri hesapsız kalmayacaktır. Halkların mücadele birliği temelinde ve Özgür Kürdistan ve demokratik Türkiye amacıyla ‘’Direnmek yaşamaktır’’ diyerek gerçekleştirilen devrim hamlemizin zafere en yakın olduğu bu dönemde yoldaşlarımızın intikamının alınacağının mesajını veriyoruz.”

‘GENÇLER VE KADINLAR BULUNDUKLARI ALANLARI DİRENİŞ ALANINA ÇEVİRMELİ’

Açıklamada son olarak, gençlere ve kadınlara alanlara çıkma çağrısı yapıldı. “Bizler Komalên Jinên Ciwan olarak, MLKP militanı kadın yoldaşlarımızın anılarına ve amaçlarına bağlı kalacağımızın sözünü tekrar yineliyoruz. Özgür kadın öncülüğünde geliştireceğimiz devrim hamlesini zaferle taçlandırarak bu katliamcı zihniyete serhildanlarımızla cevap olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Bu temelde özgürlükten ve demokrasiden yana olan tüm gençleri ve kadınları bulundukları her alanı direniş alanına çevirmeye çağırıyoruz.”