Kongra Star, kadın aktivistlere verilen idam cezasını kınadı

Kongra Star, İran’da kadın aktivistler Peşxan Ezizi ve Şerife Muhammedi'ye verilen idam cezasını kınayarak, kadınların İran ve Türkiye'deki baskıcı rejimlere karşı direnişlerini güçlendirme çağrısında bulundu.

İran devleti, 4 Temmuz’da verdiği kararla kadın hakları aktivistleri Peşxan Ezizi ve Şerife Muhammedi'yi idama mahkûm etti. Bu karara tepki gösteren Kongra Star, yazılı bir açıklama yayımladı.

Kongra Star'ın açıklamasında, Peşxan Ezizi ve Şerife Muhammedi'nin idam cezası şiddetle kınandı. Açıklamada, özgürlükleri için mücadele eden yüzlerce kadının İran ve Türkiye rejimlerinin hapishanelerinde tutulduğu ve işkence gördüğü belirtilerek, Rojhilatê Kurdistan'daki kadın serhildanına dikkat çekildi.

Ayrıca, İran'da başlayan kadın devriminin 21. yüzyılın kadın yüzyılı olduğunu kanıtladığı ifade edilerek, "Rojhilatê Kurdistan'daki serhildan, kadınların birliğinin inşasının temeli olacaktır. DAIŞ çetelerinin Rojava topraklarına saldırıları sırasında bu topraklar kadınların kanlarıyla inşa edildi. Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınlar olarak halkımızın zulmüne karşı isyan etmek bizim görevimizdir" denildi.

Kongra Star, Rojhilatê Kurdistan ve İran'daki kadınların serhildanına destek verirken, kadınları egemen sistemlere karşı mücadelelerini güçlendirmeye çağırdı.